Naslovna  >  Sv.Lovreč  >  Žive jaslice u Sv. Lovreču
 
Naslovna  >  Sv.Lovreč  >  Žive jaslice...

Žive jaslice u Sv. Lovreču

06.01.2017.
17:00
 Sv.Lovreč

Uprizorenje živih jaslica ostvaruje se tri večeri tijekom božićnog vremena: 18. i 26. prosinca ove, te 6. siječnja iduće, 2017. godine. Uprizorenje započinje u 17 a završava u 20 sati.
Pristup i ulaz za sve je slobodan, odnosno besplatan!

Osim više od 150 kostimiranih sudionika koji će nam dočarati betlehemski ugođaj najljepše noći, u Svetom Lovreču će sve tri večeri biti organiziran Božićni sajam na Trgu Placa, pored crkve sv. Martina. Na sajmu će se sa svojim domaćim autohtonim proizvodima, te ručno izrađenim ukrasima, nakitom i suvenirima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovreštine i šire.

U Galeriji "Placa" biti ce postavljena izložba u organizaciji Kluba Amaterske Fotografije iz Svetog Lovreča. Svoje će fotografije izložiti četrdesetak članica i članova kluba, među kojima su već renomirani fotografi poput Dalibora Talajića, Dušana Grbca i Kristiana Macinića, Luize Štokovac, Nikoline Velić, Davida Medena, Doriana Orbanića, Snježane Bratanović, Zvonimira Perića... Sve izložene fotografije bit će na otkup po promotivnoj cijeni, a sakupljeni novac bit će usmjeren zajedničkoj dobrotvornoj akciji. Izložba u Galeriji Placa bit ce otvorena za posjetitelje svakim ... danom u božićnom vremenu i blagdanima, od 17 -19 sati.

U obiteljskoj kući gospodina Maria Heraka, u kojoj se njeguje tradicija izrade jaslica, moći ćete pogledati ovogodišnje, 56. po redu uprizorenje Isusovog rođenja.

U župnoj crkvi Svetog Martina, župljani uz vođenje i koordinaciju Silvana Banića također će postaviti jaslice koje će se moći razgledati. Razni izvođači će pjesmom ispred štalice i župne crkve dati još posebniji božićni ugođaj ovom događaju.

Osim uz vatru uz koju će se grijati pastiri, moći ćete se zagrijati i uz kuhano vino i čaj. Sve tri večeri u kojima će biti uprizoreno Isusovo rođenje moći ćete kušati domaći kruh iz krušne peći.
Ove godine vrijedni entuzijasti spremaju niz iznenađenja i novih sadržaja koje će posjet površinom najvećim živim jaslicama u Hrvatskoj posjetitelje učiniti nezaboravnim.
Pored svega, tri će kralja s Istoka dojahati do štalice s malim Isusom te mu se pokloniti i darivati ga!

U Svetom Lovreču bit će organiziran Božićni sajam na Trgu Placa, pored crkve sv. Martina. Na sajmu će se sa svojim domaćim autohtonim proizvodima, te ručno izrađenim ukrasima, nakitom i suvenirima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva Lovreštine i šire.

Moći ćete se zagrijati uz kuhano vino i čaj, a moći ćete kušati i domaći kruh iz krušne peći, što je novitet ovogodišnjeg uprizorenja, zajedno s potokom i slapom kojega su organizatori izradili u centru Svetog Lovreča
  Prikaži više Prikaži manje

83 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.