Naslovna  >  Udruga Vestigium  >  Uvod u modno crtanje
 
Naslovna  >  Udruga Vesti...  >  Uvod u modno...

Uvod u modno crtanje

25.11.2016.
18:00
 Udruga Vestigium

UVOD U MODNO CRTANJE
Ivan nas uvodi u modno crtanje kroz ovu mini radionicu, koja je najava tečaja koji slijedi. Radionica je namijenjena djeci 12-15g, ali ukoliko ste izvan ove dobne skupine i zanima vas ova tema slobodno se javite. Prijave i info na modnocrtanje@gmail.com.
Donacija za troškove prostora i materijala 30kn.

Tečaj modnog crtanja namijenjen je svakome tko želi naučiti crtati modni crtež i dizajnirati odjeću. Polaznici mogu biti potpuni početnici kao i osobe koje već vladaju modnim crtežom, ali žele usavršiti svoju tehniku. Na tečaju ćemo učiti osnove i tehnike modnog crtanja i raditi na pronalaženju i osnaživanju osobnog stila svakog polaznika i razvijajnu kreativnosti. Tečaj je podijeljen na tri dijela koja se međusobno nadopunjuju.

1. Započinjemo s crtanjem figure, s naglaskom na analizu proporcija tijela. Učimo crtati modnu figuru. Pazimo na mjere tijela, orijentiajući se i na rotirajuće dijelove tijela i smjerove u kojima se tijelo može pomicati. Započinjemo s ctanjem frontalne figure, a nakon toga učimo kako pomicati figuru u razne poze. Bavimo se također crtanjem tijela i dijelova tijela iz raznih perspektiva (lice, oči, nos, usta, noge i stopala, ruke, šake...). ... Pri kraju ovog dijela, kada se ovlada figurom, prelazimo postepeno na odjeću.

2. Analiziramo i crtamo detalje odjeće- ovratnici i vratni izrezi, džepovi, nabori, načini zatvaranja odjeće, šavovi i razne varijacije odjeće. Crtamo kompletnu odjeću na figuri. Crtamo tehnički, projektni crtež i prikaz odjeće na taj način. Nakon toga svaki polaznik počinje raditi na dodavanju vlastitih dizajnerskih ideja i radu na mini kolekciji. Bavit ćemo se crtanjem modnih dodataka- cipele, šeširi, nakit, torbe, kao i crtanjem različitih tipova frizura.

3. Bojanje tijela i odjeće raznim likovnim medijima. Orijentiramo se na prikazivanje trodimenzionalnosti samog tijela, a naročito odjeće, sjenčanjem, miješanjem boja i slično. Učimo likovno prikazivati razne tipove tkanina (saten, pamuk, svilu, čipku, krzno, kožu...). Na kraju svatko sam koristeći sve prethodne tehnike crta malu kolekciju na odabranu temu. Na kraju ćemo učiti kako likovno pročistiti modele u svrhu cjelovite i povezane finalne kolekcije. Dotaknut ćemo se i razlike između modnog crteža i modne ilustracije.

Svaki dio traje deset sati, odnosno pet termina po dva sata.

Za sve dodatne informacije možete se slobodno javiti na: modnocrtanje@gmail.com
  Prikaži više Prikaži manje

1 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.