Naslovna  >  Kulturni centar Mesnička  >  Up from the skies - Ditmas/Majstorović/Seggi Trio
 
Naslovna  >  Kulturni cen...  >  Up from the...

Up from the skies - Ditmas/Majstorović/Seggi Trio

29.04.2018.
20:00
 Kulturni centar Mesnička

Kao što ste već mogli zaključiti iz naše simbolične pitalice, dobili smo priliku ugostiti jednu od jazz ikona koja je svirala na prvim albumima Jacoa Pastoriusa i Pata Methenya. Radi se o bubnjaru Bruceu Ditmasu. Više o triju i repertoaru pročitajte u nastavku.

Očekuje se da će 40-ak karata za ovu jedinstvenu priliku u jednako posebnom ambijentu planuti vrlo brzo, stoga se požurite s rezervacijom. Zbog tehničkih i logističkih razloga karte su u prodaji do petka 27. 4. (do tada čuvamo rezervacije).

Cijena ulaznice: 80 kn.

Repertoar tog trija sastoji se od originalnih kompozicija, slobodne improvizacije i skladbi velikana svjetske glazbe Jimija Hendrixa; formacija trija također je na neki način posveta sastavu Jimi Hendrix Experience (trio u originalnoj postavi: Jimi Hendrix - vokal i gitara, Noel Redding - bas i Mitch Mitchell - bubnjevi). Jedan razlog što su odlučili uključiti Hendrixove skladbe u repertoar jest što je Bruce Ditmas kao član sastava "Gil Evans Orchestra" 1974. snimio legendarni jazz album "Gil Evans Orchestra plays the music of Jimi Hendrix", a drugi pak leži u Zoranovoj trajnoj fascinaciji glazbom Jimija Hendrixa. Budući da su internacionalni trio (SAD, Italija, ... Hrvatska), njihov je pristup različit i raznovrstan, svaki glazbenik donosi u zvuk trija svoj vlastiti "background" i time se stvara novi zajednički zvuk koji možemo potražiti negdje na granici jazza, rocka i slobodne improvizacije.

Bruce Ditmas američki je bubnjar rođen 1946. u Atlantic Cityju, a svirao je s nekim od najvećih imena svjetske glazbe; od Judy Garland, Sheile Jordan i Barbare Streisand do velikana jazza kao što su Joe Newman, Lee Konitz, Chet Baker, Stan Getz, Sam Rivers, Arthur Blythe, Reggie Workman, Cedar Walton, George Mraz, Lew Soloff, Steve Kuhn, John Abercrombie, George Adams, Airto Moreira, Flora Purim, Hannibal Peterson, Howard Johnson, David Sanborn, Enrico Rava, Dino Saluzzi, Jazz Interactions Orchestra, The Brecker Brothers, Stardrive, Atmospheres, Future Shock, New Wilderness Preservation Band, Merv Griffin Show Orchestra i mnogi drugi. Bio je dugogdišnji član Gil Evans Orchestra (1971. - 1977. i 1979. - 1985.) i snimio legendarni album "Jaco", prvi album na kojem se pojavljuju Pat Metheny i Jaco Pastoriuos uz Paula Bleya i Brucea.

Alvise Seggi proslavljeni je talijanski čelist i kontrabasist; docent jazz kontrabasa na konzervatoriju u Veneciji, a Zoran Majstorović hrvatski je jazz gitarist, multiinstrumentalist i kompozitor, između ostalog dobitnik nagrada "Status" kao najistaknutiji hrvatski etnoinstrumentalist, "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, a dobitnik je i diskografske nagrade "Porin" te član HZSU-a.
  Prikaži više Prikaži manje

4 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.