Naslovna  >  Klub Močvara  >  Udruženje Udruga - Mit ili Stvarnost ?
 
Naslovna  >  Klub Močvara  >  Udruženje Ud...

Udruženje Udruga - Mit ili Stvarnost ?

11.04.2017.
20:00
 Klub Močvara

U hrvatskoj postoji veliki broj Udruga koje se brinu o dobrobiti i zaštiti napuštenih, zlostavljanih i zanemarenih životinja. Puno puta se vode rasprave mogu li Udruge funkcionirati zajedno ili je ljudski ego čak i u toj humanitarnoj branši jači od većeg cilja. Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, Udruga za pomoć životinjama Smiješak za Dom te Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja Merida su odlučile odgovoriti na sva pitanja koja Vas muče, pobliže Vam ispričati s čime se sve susreću i pokušati spojiti što je trenutno nespojivo.. Zajednički rad Udruga s ciljem pomaganja životinjama.

Udruga Indigo - https://www.facebook.com/Indigo.udruga
Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo je nastala iz ljubavi prema životinjama. Osnivači Udruge se već dugi niz godina bavi spašavanjem životinja , volontiranjem, udomljavanjem životinja te edukacijom. Kao i većina udruga, glavni cilj je zbrinjavanje zlostavljanih i napuštenih životinja. Osim samog zbrinjavanja, cilj nije samo udomiti životinju nego i pronaći kompatibilnog vlasnika. Edukacija budućih i trenutnih vlasnika životinja je primarna. Većinom vlasnici udomljuju životinje po ljepoti dok s druge strane ne obraćaju pozornost ... na karakter i sebe i životinje. Udruga Indigo nudi svim osobama koje udome pse školicu za pse – osnovne ponašanja potpuno besplatno. Ideja o školici za pse ( i vlasnike ) je nastala baš iz tog razloga što mnogi vlasnici možda nisu imali psa, ili ne poznaju tu pasminu ili osnove ponašanja i rada sa psom. Osim toga , školica omogućuje kvalitetniji odnos vlasnika i ljubimca te samim time udruga se brine da je pas zbrinut po svim pravilima.
Osim školice za pse,Udruga se bavi socijalizacijom i resocijalizacijom zlostavljanih i traumatiziranih pasa , te edukacijom ljudi o tzv „opasnim“ pasmina.
Udruga Indigo ukljućuje u svoj rad i edukaciju, zbrinjavanje i udomljavanje egzotičnih životinja u suradnji sa vanjskim suradnicima.

Udruga za pomoć životinjama "Smiješak za dom"
https://www.facebook.com/smijesakzadom/
Udruga za pomoć životinjama „Smiješak za dom“ je registrirana neprofitna nevladina udruga (osnovana 16.01.2017., upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 21012395,.) koja djeluje na području zaštite životinja. Udrugu su osnovali volonteri nakon višegodišnjeg samostalnog ili skupnog zbrinjavanja napuštenih životinja, ponajprije pasa i mačaka, u cilju organiziranije pomoći životinjama. Orijentirani smo prije svega na područje Grada Zagreba i okolicu.

Ciljevi Udruge su: pomoć napuštenim, bolesnim i zlostavljanim životinjama, poboljšanje kvalitete života životinja u skladu s njihovim potrebama,promicanje i poticanje volonterizma, zaštite i zbrinjavanja životinja,razvijanje svijesti o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima.
Jedna od važnih aktivnosti Udruge je pomoć ostalim volonterima i udrugama fotografiranjem napuštenih životinja kako bismo im dobrim fotkama pomogli da čim prije nađu svoje domove zauvijek.

https://www.facebook.com/udrugamerida/
Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"

Merida je udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja, a bavi se udomljavanjem i educiranjem javnosti o psima, mačkama, kunićima i zamorčićima te pomoći i drugim vrstama životinja ovisno o znanju i mogućnostima.
Arhiva edukativnih videa bit će dostupna na našem youtube kanalu, a svakodnevni rad Udruge i oglase za naše štićenike možete pratiti na našoj službenoj FB stranici.
  Prikaži više Prikaži manje

57 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.