Naslovna  >  AKC Medika  >  Titraji vode
 
Naslovna  >  AKC Medika  >  Titraji vode

Titraji vode

25.11.2016.
21:00
-
26.11.2016.
23:00

„ Titraji vode “ je instrumentalni, vokalni, vizualni, plesni, performativni, skulpturalni i interaktivni projekt koji se bavi ekološkim pitanjima i podizanjem svijesti o važnosti vode u našem tijelu i oko nas. Program projekta također ukazuje na važnost reciklaže i samoodrživih koncepata kako na svakodnevnoj, tako i na umjetničkoj, stvaralačkoj razini. Cilj je istaknuti ekološku važnost vode kao neophodni i neizbježni izvor života i podsjetiti kako je čovjek kao prirodno biće, odvojen od prirode, te bi se iskorištavanjem svojih potencijala i stvaranjem obnovljivih izvora energije trebao vratiti duhovnom, jednostavnijem, inteligentnom i prirodnom načinu života. Korištenjem vode ( grgljanjem vode) u vokalnoj i instrumentalnoj izvedbi autorske glazbe, na poseban način proživljava se važnost vode, kroz posebno akustično iskustvo, a minijaturne skulpture od žvakaćih guma kojima treba svega 5 godina razgradnje i svjetleće instalacije od toaletnih tuba kao razgradivog materijala izvrstan su primjer umjetničke reciklaže.
Uz očitu i i neizbježnu potrebitost vode, znanstvena istraživanja pokazuju da je voda inteligentno biće koje pamti i osjeća, reflektira atmosferu i stvara kristale. ... Reflektira vanjske utjecaje najsitnijim elementarnim česticama. S obzirom da se čovjekova tjelesna masa sastoji od čak 60 % vode ili više, možemo promatrati čovjeka i ljudsko tijelo kao najsavršeniju „nano“ tehnologiju sitnih čestica vode koja pamti, osjeća, reflektira i stvara kristale. To bi značilo da čovjek nije samo „ razumno“ i „umno“ biće, već je nekontrolirano i nesvjesno dio više svijesti koja „ živi“ svoj život i svoju svijest. Voda u nama postaje inteligentna, a mi se stapamo s njom, rađamo s njom, živimo s njom i to ne kontroliramo. Ovdje je bitno spomenuti da je i 96% sveukupne vode na našoj planeti. Iste te vode koja pamti i osjeća. Što bi se dogodilo da smo svi više svijesni toga?
Autorski tim:
Plesni performance, viola, vokal : Nastja Štefanić
Video, vibrafon, efekti, plakat : Miro Manojlović
Koncept, instalacije, mini skulpture od žvakačih guma, elektronika od zvukova vode, marbling performance, el. violina, efekti, vokal :
Tena Novak Vincek
Majstor tona, mix i mastering : Damjan Blažun
Light i sve ostalo : Domagoj Šoić- Kuga
  Prikaži više Prikaži manje

34 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.