Naslovna  >  Qbar Zadar  >  Super koncert: LIBAR
 
Naslovna  >  Qbar Zadar  >  Super koncer...

Super koncert: LIBAR

28.04.2017.
23:00
-
29.04.2017.
04:00

Nakon dugo vremena glazbena poslastica "LIbar" ponovno u Zadru!

U petak 28. travnja u Q bar nakon dugo vremena dolazi jedna od najinteresantnijih rock grupa na našim prostorima splitski Libar

Splitska rock grupa Libar okupila se 2007. godine kao istoimena eksperimentalna klapa i do danas je realizirala dva studijska albuma, nastupivši na stotinjak koncerata u Hrvatskoj i regiji. Specifičnost Libra jest višeglasje petorice muških vokala koji cjelokupan autorski i repertoar covera aranžiraju i izvode u tzv. homofonom slogu, karakterističnom za dalmatinsku "klapsku" vokalnu harmonizaciju. Druga posebnost je činjenica da, iako Libar usvaja klapski način, to se ne odnosi na njegov repertoar koji se, kako skladateljski tako i odabirom pjesama za obrađivanje potpuno odmaknuo od dalmatinskog melosa. Tome svjedoči i činjenica da pet vokala nastupa uz pratnju punokrvnog tročlanog rock outfita: bubnja, bas gitare i el. gitare.

Libar je kroz svojih deset godina djelovanja višestruko nagrađivan na domaćim i međunarodnim festivalima te je nosilac regionalne nagrade "Prvi Indexi" za najbolji etno album godine 2009. Pored brojnih nagrada publike i struke na pop i festivalima Šansone u Splitu i ... Šibeniku, za svoj drugi studijski album, pored Porina za najbolje likovno oblikovanje, Libar je zavrijedio nominaciju za međunarodnu indie nagradu Impala 2013, ušavši među 18 najboljih u Europi.

Osim svojih najvećih autorskih hitova Dite, Kapi, Čuvaj me i drugih Libar na svojim koncertima uvijek iznova oduševljava publiku svih dobi i profila obradama pjesama Haustora, Johnnyja Štulića, Dina Dvornika, Davida Bowiea, Georgea Michaela, Petera Gabriela, Michaela Jacksona, Talking Headsa, Depeche Modea i drugih.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od četvrtka 13.04. na šanku Q bara.

Vidimo seeee!
  Prikaži više Prikaži manje

30 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.