Naslovna  >  Tvornica Kulture  >  Skye & Ross from Morcheeba
 
Naslovna  >  Tvornica Kul...  >  Skye & Ross...

Skye & Ross from Morcheeba

26.11.2016.
21:00
-
27.11.2016.
00:30

Skye, pjevačica, i Ross, polovica producentskog dvojca grupe Morcheeba, dolaze u subotu 26. studenog 2016. u Tvornicu kulture.
Prije koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe nastupit će mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić.

U proljeće 2014. Skye Edwards i Ross Godfrey nastupali su na Australian Gold Coast festivalu i slušajući bendove čiji su nastupi imali puno više žestine i intenziteta odlučili napraviti album koji bi bio sličniji njihovom liveu od studijski ispoliranih snimaka. U tom trenutku je Paul Godfrey, Rossov brat i ko-producent Morcheebe, već bio potpuno fokusiran na produkcijske poslove odustavši od koncerata. Rezultat kreativne suradnje Skye i Rossa materijal je naziva “Light Of Gold”, objavljen 2. rujna, izdanje koje kreće svojim posebnim smjerom dok se u isto vrijeme vraća korjenima zvuka koji je Morcheebu 90tih učinio svjetski poznatim bendom.
“To je što dobijete kad Skye I ja radimo glazbu, ali ne pratimo doslovno ono što je Morcheeba radila. Stoga nam se činilo logično da svemu damo i novi identitet”

Novo ime dakako ne znači I da su se odrekli starih pjesama jer najveći hitovi Morcheebe I dalje čine okosnicu njihove setliste. Počinju s “Trigger Hippy”, završavaju ... s “Rome Wasn’t Bulit In A Day”, a između njih mogu se čuti “The Sea”, “Blindfold”, “World Looking In”, “Otherwise”, “Blood Like Lemonade” i mnogi drugi.

Morcheeba – “Rome Wasn’t Built In A Day”
https://www.youtube.com/watch?v=FLGJXbl6g8o

Šibenik je imao čast ugostiti Skye i Rossa u tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta na rasprodanom koncertu. Osim hrvatske premijere novih pjesama dvojac je u Šibeniku snimio kadrove za videospot “Light Of Gold” predstavljen 30. kolovoza.

Skye & Ross – “Light Of Gold”
https://www.youtube.com/watch?v=HFs5V9fKiEA

Irena Žilić

Posljednjih nekoliko mjeseci Irena priprema novi materijal, a upravo objavljena "The Moon" je prva od pjesama s drugog albuma koji bi trebao izaći iduće godine.

Irena Žilić - “The Moon”
https://www.youtube.com/watch?v=Uq5oe5jWfbI

Za razliku od prvijenca “Travelling”, novi album nosi nešto drugačiju atmosferu i priču. Album snima i producira Mark Mrakovčić, ali aranžiranje je rađeno u samom studiju, tijekom snimanja, što je omogućilo dosta drugačiji pristup produkciji. “Vjerujem da se to posebno čuje na “The Moon” koja je, baš iz razloga što ima određeni pomak od prijašnjeg materijala, izabrana kao prva tj “izlazna” pjesma za novi album", rekla je Irena.
Irena Žilić glazbom se počela baviti prije desetak godina svirajući gitaru, ali tek je u posljednjih nekoliko godina počela objavljivati vlastiti materijal. Oduševila je publiku i struku EP-em "Days of Innocence" te albumom "Travelling", kao i svojim ekspresivnim vokalom.
Nastupala je diljem Hrvatske i regije, no među upečatljivijim koncertima su svakako rasprodani koncerti u KD Vatroslav Lisinski i Tvornici Kulture, te nastup na Waves Vienna festivalu. Nakon izlaska novog albuma u planu su koncerti u Hrvatskoj i regiji, uz pokoji europski datum.

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji iznose 130 kn, a na dan koncerta 150 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb www.entrio.hr
  Prikaži više Prikaži manje

370 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.