Naslovna  >  Centar za Kulturu Prehrane  >  Škola vege kuhinje! Slasna&Svečana vege jela!
 
Naslovna  >  Centar za Ku...  >  Škola vege k...

Škola vege kuhinje! Slasna&Svečana vege jela!

21.12.2016.
18:00
 Centar za Kulturu Prehrane

Nazivi radionica su osmišljeni kako bi naglasili izbacivanje određene namirnice ili skupine namirnica iz svakodnevne prehrane, pa se stoga u svakoj radionici naglasak stavlja upravo na zamjenu tih proizvoda, a sve u skladu s načelima veganske kuhinje.

Na svim radionicama kuhamo bez mesa i mesnih prerađevina, ribe, jaja i mliječnih proizvoda, istovremeno učeći kako pristupiti ovom načinu prehrane na zdrav i cjelovit način. Izbacivanje određenih namirnica iz prehrane sa sobom povlači i potrebu da svoju prehranu nutritivno obogatimo na novi način. To znači da moramo početi i drugačije razmišljati kad pristupamo izboru hrane i kuhanju. Na svemu tome radit ćemo u našoj Maloj školi vege kuhinje.

Odaberite radionicu za sebe, i to ne samo ako ste vegetarijanac ili vegan, jer imamo i ciljane radionice za vas koji ste alergični na jaja ili mliječne proizvode, ali i za sve vas koji volite jesti raznoliko i zdravo i ne bojite se isprobati nešto drugačije i novo.

Dođite, obećajemo da će biti fino i korisno!

Svaka radionica koncipirana je na način da polaznici uz pomoć voditeljice pripreme kompletnu večeru, od predjela do deserta, i pritom nauče kako svaku vrstu obroka mogu osmisliti u vege ... stilu.

Partner: Soyarnica

Svi sudionici dobivaju 3 dara: Poklon bon Soyarnica, recepte i diplomu!

Teme i datumi (detalji u nastavku)

1. Zamjene za meso / 19.10.
2. Zamjene za jaja / 09.11.
3. Zamjene za mlijeko / 30.11.
4. Molim fino! / 21.12.

Voditeljica: Iva Savić / Blog: Culinary postcards

Kada: Listopad – Prosinac 2016. / ciklus od 4 radionice
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Kada: 21.12.2016., srijeda / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr ili 091 481 44 66

Cijena: Pojedina radionica 250kn

Popust:

Rana prijava (do 5 dana prije radionice): 200kn
Popust za paket - Cijela škola: 700kn (umjesto 1000kn )
Prijava u paru/ dvije radionice: 320kn (umjesto 500kn)

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809

Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Put oko svijeta kroz kuhinju - VEGE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.



Veselimo se druženju i kuhanju :)




Detalji radionica:



1. radionica (19.10.) – Zamjene za meso

Farinata (pogača od slanutkovog brašna)
Predstavljamo TEMPEH - Ultimativni tempeh sendvič
Musaka s lećom i patlidžanima
Salata od mrkve
Veganske palačinke
Sirovi čokoladni namaz


2. radionica (9.11.) – Zamjene za jaja

Soda kruh
Predstavljamo TOFU – zamjena za meso –„Kajgana“ s povrćem i tofuom
Zeleni složenac s rižom (štruca s rižom i keljom, laneno jaje)
salata od celera s čarobnim dresingom
Čokoladni mousse (mousse bez jaja)


3. radionica (30.11.) – Zamjene za mlijeko

Biljna mlijeka (mlijeko od badema i mlijeko od indijskih oraščića)
Krekeri za superjunake
Umjesto mliječnih namaza – hummus (opet koristimo tahin od Soyarnice) /poslužiti uz štapiće mrkve, celera (stabljikastog) i crvene paprike
Lazanje s batatom i keljom (vege bešamel)
Kolač i mlijeko u vege stilu (Brownie od bademove pulpe)


4. radionica (21.12.) – Molim fino!

Zimski sconesi (s lukom)
Namaz (pašteta) od mrkve
Krem juha od bundeve
Predstavljamo SEITAN – Slasni stir-fry sa seitanom i povrćem
Čokoladni fudge s orasima
  Prikaži više Prikaži manje

1 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.