Naslovna  >  The Beertija - Rijeka  >  ŠKM Banda & Lira Vega
 
Naslovna  >  The Beertija...  >  ŠKM Banda &...

ŠKM Banda & Lira Vega

16.12.2016.
21:00
 The Beertija - Rijeka

ŠKM banda (Slovenija) & Lira Vega (Srbija)
petak, 16.12.2016 @The Beertija - Rijeka
ulaz:slobodan

Kataman, Distune Promotion i Odličan Hrčak predstavljaju
koncertni maraton NuYuGo od beogradskog Elektropionira preko riječke Beertije do ljubljanske Bizzarnice sa slovenskim post-rock sanjačima ŠKM Bandom i beogradskim elektro pop-rock tandemom Lira Vega!

četvrtak, 15.12.2016, 21h @ Elektropionir/Beograd
petak, 16.12.2016, 21h @ Beertija/Rijeka
subota, 17.12.2016, 22h @ Bizzarnica Pri Mariči/Ljubljana

ŠKM Banda (Slovenija)
https://www.facebook.com/%C5%A0KM-banda-104210656981

Prekmurski kvartet „ŠKM Banda”, originalno iz slovenskog gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenskom muzičkom području u poslednjih desetak godina. Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postali su važan dio tamošnje „lokalne” scene.
Muzika koju svira ŠKM banda” (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem jazza, folka i noisea.
U posljednje vreme „ŠKM banda” istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dvije gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas. ... Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom posljednjem izdanju „Panontikon”, ali bučni i katarzični trenuci su još uvijek prisutni u njihovoj muzici.

Lira Vega (Srbija)
https://www.facebook.com/liravegabend

Lira Vega je bend koji je u svojim počecimabio četvoročlana rok postava da bi svremenom evoluirali u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević) .
2015. godine izdaju treći studijski album "Duhovi" (Lampshade Media). Bend iza sebe ima skoro 20-godišnje iskustvo i "uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrijednost domaće alternativne scene". Dvojac na sceni izvodi pjesme sa aktualnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.


Organizacija: Kataman & Moonlee u suradnji sa Distune Promotion & Odličan Hrčak!
  Prikaži više Prikaži manje

9 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.