Naslovna  >  Mali salon, Rijeka  >  Shvatiti sebe - izložba ljudskog lika iz fundusa MMSU
 
Naslovna  >  Mali salon,...  >  Shvatiti seb...

Shvatiti sebe - izložba ljudskog lika iz fundusa MMSU

19.01.2017.
19:00
-
01.02.2017.
20:00

Shvatiti sebe - izložba ljudskog lika iz fundusa MMSU

19. 1. - 16. 2. 2017.

Otvorenje: četvrtak, 19. siječnja 2017. u 19 sati, Mali salon

Motiv ljudskog lika, portreta ili autoportreta, u središtu je umjetničkog interesa različitih kulturno-povijesnih i stilskih razdoblja, a u fundusu MMSU-a jedna je od najzastupljenijih tema. Iako je riječ o sadržaju koji se izložbeno često eksploatira, on istovremeno pruža nebrojne mogućnosti novih interpretacija.
Uz radove koji motivu čovjeka pristupaju iz realističke perspektive i teže što vjernijoj reprodukciji prikazanoga, suvremeni umjetnici zastupljeni u zbirci, temu ljudskog lika obrađuju na način da pružaju nova i zanimljiva formalna rješenja vizualnog sadržaja iz čega se istovremeno iščitavaju i šire socijalne konotacije i pozicija čovjeka u suvremenom društvu.

Ovom izložbom prikazat ćemo radove koji pokazuju različite formalne pristupe istoj temi, a naglasak će biti na onima koji podastiru novo i drugačije čitanje tradicionalne teme portreta, autoportreta i općenito ljudskog lika.

Izloženi autori: Lovro Artuković, Vladimir Becić, Boris Bućan, Ivo Kalina, Nives Kavurić-Kurtović, Zlatko Keser, Ivan Kožarić, Miroslav Kraljević, Frédéric ... Léglise, Mira Marković Sandić, Branko Ružić, Gabrijel Stupica, Frano Šimunović, Petra Varl, Davor Vrankić.   Prikaži više Prikaži manje

5 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.