Naslovna  >  SEA Silba Environment Art  >  Radionica Tvornica ZVUKA, voditelj Nenad Sinkauz
 
Naslovna  >  SEA Silba En...  >  Radionica Tv...

Radionica Tvornica ZVUKA, voditelj Nenad Sinkauz

01.08.2017.
10:00
-
08.08.2017.
12:00

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina, a u ovom će se edukativnom projektu mali glazbenici budućnosti upoznali s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima…, te su kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme naučiti osnove improvizacije.

U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije na nivou prilagođenom upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti.

„Sinkauz je od svojih ‘pionira’ sklopio do sada neviđeni ansambl, podijelio uloge i instrumente, te pustio dječjoj mašti na volju izvođački pristup, dok je on dirigentski otvarao i zatvarao zvučna poglavlja stvarajući tako jedinstvenu onomatopejsku vizuru koja bi bez problema mogla biti zvučna slika neke predstave, kao što je bilo zanimljivo i samo posmatranje i slušanje te neverbalne i beznotne glazbene komunikacije koja je izlazila iz razglasa MM centra. Sinkauz je tako sve dječje nespretnosti i gubitak koncentracije zbog zaigranosti okrenuo u izvođačku korist.“
Zoran Stajčić, Ravno do dna

„Pokušavam djeci objasniti ... da muzika nije samo ono što se čuje na televiziji, strofa i refren, da to nisu samo pop pjesmice niti samo klasična glazba. Veliki fokus stavljam na slušanje. Zapravo ih pokušavam učiti da slušaju jedan drugoga i to što rade.“
Nenad Sinkauz

Nenad Sinkauz (1980.) je magistrirao etnomuzikologiju u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i izvođač u glazbenim, plesnim, kazališnim i multimedijskim projektima. 2002. godine osniva sastav East Rodeo u sklopu kojega surađuje s nizom međunarodnih jazz i rock glazbenika, spajajući avant-rock, živu elektroniku, noise, eksperimentalnu i improviziranu glazbu. Sinkauz je autor i izvođač u hvaljenom audovizualnom projektu ... day of the year koji kroz improvizaciju i live sampling istražuje odnose zvuka i videa. Kao skladatelj i izvođač surađuje s velikim brojem glazbenika, koreografa, kazališnih i filmskih redatelja u Hrvatskoj i inozemstvu: Mala Kline, Dalibor Matanić, Marc Ribot, Warren Ellis, Greg Cohen, Ivana Sajko, Franka Perković, Roberta Milevoj, Francesco Scavetta, Mikiko Kawamura, Matija Ferlin, Petra Hrašćanec, Saša Božić, BADco i drugi.
  Prikaži više Prikaži manje

5 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.