Naslovna  >  Integral Centar  >  Radionica: Osobna moć - sloboda kreiranja života kakvog želim
 
Naslovna  >  Integral Cen...  >  Radionica: O...

Radionica: Osobna moć - sloboda kreiranja života kakvog želim

21.04.2018.
10:00
 Integral Centar

ISKUSTVENA RADIONICA:

Osobna Moć – sloboda kreiranja života kakvog želim

Subota, 21.04. 2018. od 10h do 14h
Integral Centar, Matoševa 31, Split

Voditeljica: Asja Kuzmanić, integrativna terapeutkinja, učiteljica asistentica na Centru za integrativni razvoj


Osobna moć raste upoznavanjem samog sebe, a ne dominacijo nad drugima.

Osjećati se moćno jedna je od osnovnih emocionalnih potreba. Potreba za moći prisutna je kod svakoga. Bili vi nje svjesni ili ne. Ona je rođenjem vaše stečeno pravo i dar, a svrha joj je da kreirate nove svjetove. Dakle, osobna moć je sposobnost samostalnog kreiranja vlastitog života. Ona je temelj našeg samoostvarenja. Bez osobne moći nema osobne ostvarenosti.

Raditi na vlastitom samopoštovanju, prihvaćanju i otpuštanju (kroz ekspresiju) nelagodnih i neugodnih osjećaja, umjesto na vanjskom uspjehu, može nam donijeti zadovoljstvo i mir, spajanje sa istinskom unutarnjom moći .

Osoba koja želi vratiti osobnu moć treba preuzeti odgovornost za svoje emocije i postupke. „Odbacivanjem“ autoriteta, ali ne neproduktivnim/nekonstruktivnim buntovništvom ili arogantnim nepoštivanjem vlastitih roditelja, mentora ili uzora, već intimnom unutarnjom neovisnošću o ... njihovim utjecajima.

Time ulazimo u slobodu kreiranja života kakvog želimo za sebe, ali takva vrsta slobode zahtijeva i iznimnu disciplinu posvećenu osobnoj realizaciji.

Nažalost je to ono što većinu ljudi odvaja od ovakvog stupnja slobode, ali nema drugog načina – sloboda ima cijenu. No nema tih para kojima se može izraziti ovakav oblik slobode. Sloboda proizašla iz ovakvog unutarnjeg osjećaja je neprocjenjiva – zato je svaka cijena koju za nju platimo preuzetim odgovornostima i disciplinom beznačajna u odnosu na dobitke.

Na radionici ćete imati priliku :

dobit prostor i podršku za istražiti i izraziti svoje emocije osluškivanjem poruka iz tijela
upoznati i osvijestiti potrebe i strahove unutarnjeg djeteta
otkrivanje negativnih uvjerenja i učenje kako da ih zamijenimo pozitivnima, slušanje i njegovanje djeteta u nama
osnažiti i ohrabriti svoje ranjive djelove
osvijestiti svoje granice i kako ih na zdrav i siguran način postavljati
istražiti koje igre moći igrate – koja iskrivljenja / kompenzacije koristite u svrhu sticanja moći
Osvještavat ćemo mehanizme osjećaja nemoći i nesigurnosti kroz iskrivljenja: kontrole, manipulacije i kompeticije, njenu svrhu, te posljedice
osobađanje zadržanih ili potisnutih, nesvjesnih emocija i sticanje emocionalne slobode
jačati ćemo osjećaje zdrave osobne moći, samopouzdanja i autoriteta kroz različite iskustvene vježbe te naučiti kako zdravo doći u kontakt sa svojom unutarnjom moći

Na radionici ćete imati priliku istražiti osobnu zapletenost vezano za ovu problematiku, istražiti i osvijestiti ograničavajuće odluke, obrazace i modele ponašanja koji vam više ne služe za vašu dobrobit, čime ćete poboljšat kvalitetu odnosa prema sebi, u svojoj vezi i odnosima sa ljudima, te naći smjernice kako dalje raditi sa tim.

Na radionicu je potrebno doći u udobnoj odjeći, jer ćemo pokretati i tijelo. Radimo bosi ili u čarapama. Ponesite rokovnik/bilježnicu, te pribor za pisanje i flomastere ili bojice za crtanje.

Prijava na :
asja.kuzmanic.roje@gmail.com

Kontakt: 091 898 72 84 (Asja)
  Prikaži više Prikaži manje

3 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.