Naslovna  >  Plesni centar TALA Dance center  >  Radionica: Dijagnostika by Sophia New (MA SODA, HZT Berlin)
 
Naslovna  >  Plesni centa...  >  Radionica: D...

Radionica: Dijagnostika by Sophia New (MA SODA, HZT Berlin)

21.04.2017.
10:00
-
23.04.2017.
15:00

U sklopu 18. Platforme HR, održat će se radionica Dijagnostike u kojoj studenti i profesori SODE zajedno sa studentima i profesorima plesnog odsjeka ADU te lokalnim umjetnicima propitkuju, analiziraju i dijele svoje znanje o kreativnim praksama i procesima generirajući novo znanje. Uz to namjera je da studenti i njihovi profesori upoznaju, surađuju i rade na novim, alternativnim modelima edukacije.

Voditeljica radionice je profesorica MA SODA odsjeka pri HZT Berlin, Sophia New.

Radionica će se održati u prostorijama Plesnog centra Tala od 21. travnja do 23. travnja, od 10 do 15 h.

Cijena radionice za sva tri dana iznosi 250 kn, dok je za studente plesnog odsjeka ADU besplatna.

PRIJAVE: Prijave za radionicu na mail nadja@tala.hr do 15.4.2017.

O VODITELJICI RADIONICE
Sophia New je rođena u južnom Londonu 1974. godine. Studirala je filozofiju i njemački jezik i književnost na Sveučilištu Sussex (1993. – 1997.), a nakon što je magistrirala na feminističkom performansu na Sveučilištu u Bristolu 1998. godine, napravila je svoj prvi solo rad - „Jammy Lips“. Sophia je radila i kao kazališni kritičar i novinar za časopise Venue, Live Art Magazine i Open Page Journal. Također je ... ustupila seriju slika baziranih na njenom „Feeling Poorly“ radu za svezak „On Smell“ i radu „Letter Objects“ za svezak „On Correspondence“ koji su izdani za Performance Research Journal.
Suosnivač je Plana b, zajedno s Danielom Belascom Rogersom. Od 2002. su ostvarili preko 25 projekta za različite gradove, festivale i galerije. Njihov rad je često vezan za mjesto i uključuje performanse, GPS, zvuk i video.
Radi i kao nezavisni performer, a surađivala je s Antoniom Baehr, Penelopeom Wehrli, Petrom Sabish, Gob Squadom i Forced Entertainmentom.
Od 2012. je gostujući predavač (od 2015. gostujući profesor) na MA odsjeku za solo ples na HZT-u u Berlinu. Također, redovito predaje Živu umjetnost i performans s Siegmarom Zachariasom na Folkwangu u Essenu i Bochumu.

O RADIONICI
Zajedno ćemo raditi na metodama kako razvijati vlastite umjetničke prakse, procese, strategije i istraživačke metodologije. Radit ćemo na diferencijaciji i artikulaciji ovih pojmova prema sebi, kao i na razvijanju vještina u artikuliranju i konceptualizaciji / kontekstualizaciji istih prema drugima.

Dijagnostika se izvorno odnosi na ukazivanje na greške u sustavu, bilo zdravstvenom ili računalnom, ali u umjetnosti može biti poprilično uzbudljivo ustanoviti za sebe praksu i metodu odstupanja. Pratit ćemo, opisati i iskusiti ove omjere i odstupanja, kako bismo ih učinili dostupnima i prisutnima. Ovime želimo i započeti istraživanje procesa surađivanja. Što znači misliti i zamišljati s radom nekoga drugoga. Utoliko gradimo ravnopravnu
  Prikaži više Prikaži manje

8 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.