Naslovna  >  Klub. - Rijeka  >  Prvomajski Inkubator WarmUp - Rijeka
 
Naslovna  >  Klub. - Rije...  >  Prvomajski I...

Prvomajski Inkubator WarmUp - Rijeka

14.04.2017.
20:00
-
15.04.2017.
00:00

Po prvi put udruga Kreativni Krk "seli" doživljaj Prvomajskog inkubatora u Rijeku. Ponosno vas pozivamo da dođete u Klub (The Beertija) i podržite bendove koji će vas zagrijati za inkubator. Zabava garantirana!
Ovaj warmup i oni koji će tek usljediti biti će posebni po tome što svi bendovi dolaze iz Udruge Kreativni Krk i međusobno imaju izmješane članove bendova poput šahovskih figura u napetoj partiji.

►THOSE HERDS◄
https://www.facebook.com/ThoseHerds/
Those Herds je grupa žestokog rocka koja je život započela kao eksperiment s namjerom izlaza iz zone udobnosti i to na način da članovi prihvate ulogu i instrument koji nisu navikli izvršavati odnosno svirati. Glavni tekstopisac, aranžer i gitarist je Dario Arifović (gitarist u Grapevine babies), dok mu (a)ritmičku podršku na bubnju, podršku u pisanju tekstova i svojim vokalom pruža Kristijan Vasilić (gitarist u Brain Production). Niskim frekvencijama pomoću bas gitare vlada David Pajalić kojem je ovo prvi live projekt a inače svira gitaru. Druga gitara i vokal dodijeljena je Skenderu Ahmetoviću (pjevač u Brain Production). Ova izmjena uloga rezultirala je glazbom svijesnom svojih mana, brzanja i usporavanja, čudnih melodija, nespojivih ... spojeva, predugih rifova i krivo poredanih dijelova pjesama ali je isto tako uspjela unijeti ljudske emocije kao što su uzbuđenost, neugoda, ljutnja, kaos, razočaranost i sreća. Iako ideja benda postoji od 2014. kada su snimljeni audio materijali, bend u ovoj postavi postoji od jeseni 2016. i kao takav čekao je svoju prvu svirku da te materijale podijeli sa svijetom. Zasad ima 6 snimljenih pjesama, a ostale će objavljivat postepeno.Inspiraciju su našli u raznim bendovima:
Queens of the stone age, Soundgarden, Black Sabbath, Red fang, Kyuss, Down, Alice in Chains, A perfect circle, Melvins i mnogi drugi.

►BUCO I KALAŠNJIKOVI◄
https://www.facebook.com/BucoiKalasnjikovi/
Bend Buco i Kalašnjikovi osnovani su 2010. godine u Krku. Sastav čine lokalni krčki momci Miran, Tomislav, Adrian i Dorian koji su usmjereni sviranju krčkog rocka za kojeg ni sami ne znaju šta je ili se ne mogu dogovorit. Kroz godine su svirali više manje po trasi krčkog meridijana Hrvatske uz izuzetak najvećeg regionalnog natjecanja demo bendova u Banja Luci te nastupa u mjestima kao što su Široki Brijeg i Imotski na kojem je osvojena prestižna nagrada najboljeg demo benda Imotske Dogane 2013. godine. Uz konstantne nastupe izdaju samostalno album imena 'Reggae mafia' uz promociju na srednjovjekovnom trgu popraćenu stotinama obožavatelja.
Žanr koji sviraju je takozvani KRČKI ROCK koji kako oni kažu
je mješavina svega dobrog što im padne na pamet u datom trenutku provokacije i kreativnosti. Odnosno svrstavanje ovog benda u bilo kakav žanr i ladice bi bilo stvarno uzaludno jer dečki stvarno sviraju i mixaju svašta. No ipak njihov zvuk možda najviše možemo opisati kao fuziju experimentalnog rock-punk-funka mada idu i u pravcu instrumentalnog drum&bassa.
Prelijeni su za napisat vlastiti promo text pa smo ovo izvukli iz nekoliko izvora. Nisu prelijeni odlično odsvirati pripremljene materijale i definitivno su u stanju izbacit vas iz cipela, Predstavljaju se s novim materijalima.

►GRAPEVINE BABIES◄
Grapevine Babies je funky grupa koja je s radom započela prije 5 godina kada se nekoliko zaljubljenika u funk našlo i odlučilo okušati u stvaranju autorske glazbe. S vremenom i konstantnom promjenom postave, grupa je došla do svoje današnje forme od 10 eklektičnih glazbenika. Frontmen i prateći gitarist benda Luka Adžić-Kapitanović zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristiana Baljarevskog i basista Antonia Frlana. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić i saksofonistica Ela Štefanac.
Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarist Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice - Lucija Štefančić, Dana Adžić-Kapitanović i Katja Kovacs.
Energični funky rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže samo su dio arsenala u opusu kojeg nudi spoj navedenih umova. Sa 10 autorskih pjesama (od kojih je 5 snimljeno u studiju)
bend planira krajem 2017 godine izbaciti svoj album prvijenac. Inspiraciju nalaze u raznim žanrovima i izvođačima poput:
Funkadelic & Parliament, Frank Zappa, Stevie Wonder, Talking Heads, Sly and the Family Stone i mnogim drugima.
  Prikaži više Prikaži manje

69 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.