Naslovna  >  Velvet Café  >  Predstavljanje romana "Stanzia Grande" Damira Zlatara Freya
 
Naslovna  >  Velvet Café  >  Predstavljan...

Predstavljanje romana "Stanzia Grande" Damira Zlatara Freya

22.11.2016.
19:00
 Velvet Café

Dvije godine nakon "Kristalnog kardinala" Damir Zlatar Frey objavio je svoj drugi roman "Stanzia Grande". U njemu, miješajući fantastično i realno, natopljeno povijesnim i arhivskim, opisujući bogatstvo Trsta, njegove palače, operne kuće, noći u kojima su se na kocki gubila i osvajala imanja, brodovi, bogatstva i žene, pred nama oživljava moćno doba jedrenjaka, vrijeme uzgoja dudova svilca, vrijeme kada je Trst bio najveća i najvažnija mediteranska luka, vrijeme kada su se u Istri gradile stancije.
"Stanzia Grande" roman je o jednoj vili koja je sagrađena iz ljubavnoga gnijezda, ali i o prokletstvu koje je u njoj zametnuto. Ovo je priča koja spaja anđeosko i demonsko, koja poput jina i janga pokazuje kako jedno bez drugoga nije moguće. Brišući granice vremena i prostora, Damir Zlatar Frey ispisuje posvetu Istri i ljubavi koja sve natkriljuje.
Roman Damira Zlatara Freya predstavit ćemo u utorak 22. studenog u 19 sati u Velvet Caféu. Uz autora o romanu će govoriti Maja Gregl, Zdenka Kovačiček, Ivana Šojat i Seid Serdarević, a ulomke iz romana čitat će Branka Cvitković.
http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=3206

12 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.