Naslovna  >  GK Zorin dom Karlovac  >  Predstava: LIMUN Čokolada LUK
 
Naslovna  >  GK Zorin dom...  >  Predstava: L...

Predstava: LIMUN Čokolada LUK

20.12.2016.
20:00
 GK Zorin dom Karlovac

LIMUN – ČOKOLADA – LUK
Psihodelični audio vizualni doživljaj / Ples kao kazališni prikaz
- premijerna izvedba -

Autorica: Kasija Vrbanac
Izvedba: Lara Bubić, Željka Kostanjšek, Kasija Vrbanac,
Dina Furač i Bruna Furač
Glazba: Bohren und der Club of Gore; Connie Lingus; Karlo Mrkša
Vizual & Video: Kasija Vrbanac
Produkcija: STUDIO 23 – Studio za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo – Karlovac

Predstava je psihodeličnog karaktera s naglaskom na vizualni i auditivni doživljaj publike.
Ideja za ovu predstavu nastala je prije nekoliko godina, u vrijeme pisanja diplomskog rada na plesnoj akademiji pod naslovom „Ideologija plesnoga tijela“. Glavna teza rada bila je da svako umjetničko stvaralaštvo pripada određenoj ideologiji i određenom skupu uvjerenja i koncepcija koje su društveno konstruirane. To znači da je koreograf u svom ishodištu socijalni i politički kontekst u kojem se umjetničko stvaralaštvo događa, ili drugim riječima, sve što umjetnik, u ovom slučaju koreograf, stvara određeno je socijalnim i političkim uvjetima i situacijama, odnosno ideologijom u kojoj živi.
Temi diplomskog rada je pristupljeno iz dva aspekta ideologije na području plesa, na ideologiju načina ... treniranja tijela, odnosno konstrukcije tijela te na ideologiju tjelesne reprezentacije.
Iz pogleda ideologije treniranja tijela, odnosno konstrukcije tijela tri izvođačice se razlikuju ali ova predstava povezuje ih svojom ideologijom tjelesne reprezentacije.
Ideologija tjelesne reprezentacije u ovom slučaju je prvenstveno inspirirana osobnom interpretacijom tjelesne prezentacije, estetike, stajališta i rada općenito sljedećih umjetnika: David Lynch, Alejandro Jodorowsky, Pina Bausch, Bohren und der Club of Gore.

Stoga ako moramo definirati o čemu je točno predstava onda je ona subjektivni doživljaj vremena, svijetai sredine u kojoj "ona" kao autorica živi, uči, stvara i radi.
Iz pogleda dramaturgije predstava se sastoji od petnaestak scena koje autorica naziva „slikama“, a koje stavljene u upravo taj određeni redosljed stvaraju jednu gotovo narativnu cjelinu.

A zašto LIMUN – ČOKOLADA – LUK?
Ako vas je imalo zainrigirao naslov pridružite nam se 20.12. u 20h u Zorin domu i prepustite se psihodeličnom audio vizualnom doživljaju.

Ulaznice u predprodaji, po cijeni od 20,00 Kn u STUDIU 23,
na dan izvedbe, po cijeni od 30,00 Kn na blagajni GK "Zorin dom", Karlovac.
  Prikaži više Prikaži manje

41 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.