Naslovna  >  Serbia  >  Noc muzeja 2017
 
Naslovna  >  Serbia  >  Noc muzeja 2...

Noc muzeja 2017

20.05.2017.
17:00
-
21.05.2017.
01:00

Noc muzeja 2017

http://www.nocmuzeja.rs/

Srbija će se 20. maja sa 250 izložbi i večeri poezije u više od 40 gradova i mesta uključiti u manifestaciju "Noć muzeja".

Ana Jovanović, osnivač manifestacije, kaže da je ponosna što se "Noć muzeja" po 14 put održava u Beogradu, a 11. put i u drugim mestima u Srbiji.

"Biće mnogo dešavanja u 150 institucija kulture širom Srbije", obećala je Ana Jovanović i dodala da će u Beogradu biti 12 novih prostora gde će se ove godine održati "Noć muzeja".

"To je 12 novih priča sa kojima će posetioci u Beogradu moći da se upoznaju po prvi put", dodala je ona, navodeći da je pripremljena i izložba o romanu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova.

Kostimograf i slikar Boris Čakširan je najavio izložbu "Ličnost i revolucija – rekonstrukcija kostima" u Domu kulture u Čačku.

"To je izložba posvećena ličnostima koje su obeležile razne revolucije ili su se u njima našle", rekao je Čakširan i dodao da se radi o kostimima rađenim za filmove i televizijske serije.

Kustos Muzeja ugljarstva u Senjskom rudniku Miroslav Nikolić je izjavio da će njihova tema biti "Žene u rudnicima uglja, nekad i sad".

Široj javnosti kada se pomene rudar, odmah sepomisli na muškarce, ... a malo ko zna da žene imaju izuzetno važnu ulogu u razvoju rudarstva", rekao je Nikolić.

"Noć muzeja" će biti održana i u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Somboru, Jagodini, Leskovcu i Kosovskoj Mitrovici.
  Prikaži više Prikaži manje

396 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.