Naslovna  >  The Best Slavic  >  Jovan Perišić, The Best Venue Hall, Subota 26.11
 
Naslovna  >  The Best Sla...  >  Jovan Periši...

Jovan Perišić, The Best Venue Hall, Subota 26.11

26.11.2016.
23:00
-
27.11.2016.
06:00

#TheBestVenueHall predstavlja:

Jovan Perišić
**Subota 26. studeni**

JOVAN PERIŠIĆ
1991. godine dolazi u Beograd, a zatim 1992. seli se u Novi Sad, gdje počinje njegova pjevačka karijera. Poslije 5 godina uspješnog rada po restoranima, diskotekama i klubovima 1997. godine snima svoj prvi solo album. Početak profesionalne karijere je počeo kada je njegov pjevački talenat zapazio poznati srpski kantautor i njegov veliki prijatelj Baja Mali Knindža. Slušao ga je kako pjeva na jednoj svadbi u Dvorovima, mjestu nadomak Bijeljine. Odmah ga je preporučio Siniši Kajmakoviću, vještom diskografu i vlasniku najpopularnije diskografske kuće u Republici Srpskoj "Renome". On ga je objeručke prihvatio i pjesme za Jovanov debi album napravili su Baja i kompozitorsko-aranžerski as Dragan Stojković.
Prvi album koji je izdao nosio je naziv Zbogom lažne ljubavi i postigao je veliki uspjeh. Njegov drugi album, "Čovek kafanski" proglašen je najuspješnijim folk albumom 1999. godine u Republici Srpskoj. Preko noći je postigao uspjeh sa mega-hitovima "Treća smena" i "Crno oko".
Snimio je 7 albuma do sada, a možda i najveći uspjeh postigao je 2007 godine sa pjesmom Moje najmilije. Ova pjesma je na mnogim radio ... stanicama proglašena za pjesmu godine 2007. Pjesmu je napisao Baja Mali Knindža, njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj.
Nakon 2 godine snima novi album za produkcijsku kuću BN Music. Poleti ljubavi, album koji odlično prolazi kod publike. Na novom albumu izbacuje 8 pjesama, od kojih su mnoge bile hit ljeta 2009. Vjerovatno najzvučnija pjesma sa albuma je Sunce se rađa.
Ponovo slijedi pauza od dvije godine i 2011. izlazi prvo duetska pjesma sa grupom Bota i Dijamanti, pjesma Prijatelju moj. A zatim, nakon mjesec dana izlazi i povratnički album Znaš me, znam te, koji je snimio za produkcijsku kuću Grand.


***ULAZ BESPLATAN***


INFO LINE: +385 95 1997 499
[Sve detalje na www.thebest.hr]
  Prikaži više Prikaži manje

248 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.