Naslovna  >  Muzej Suvremene Umjetnosti  >  Natjecateljski program Animafest za dobnu skupinu 7 do 10 godina
 
Naslovna  >  Muzej Suvrem...  >  Natjecateljs...

Natjecateljski program Animafest za dobnu skupinu 7 do 10 godina

30.11.2016.
09:45
 Muzej Suvremene Umjetnosti

Natjecanje filmova za djecu, koje, prilagođeno raznim dobnim skupinama bira medijska pedagoginja Martina Peštaj, imalo je ove godine 403 prijavljena filma, a na koncu je odabran 41. Natjecanje filmova za djecu u programu Animafest 2016. nudi sjajnu priliku za upoznavanje djece s raskošnim obiljem animacijskih tehnika – od pijeska, preko crteža na staklu, klasične crtane animacije i 3D-a, pa sve do animiranog – sušija!

Animirani filmovi objedinjeni ovim programom na duhovit i često poetski oblikovan način govore o djeci izuzetno važnoj temi prijateljstva. Nekolicina filmova u svojoj narativnoj okosnici ima i posebno vrijedan pedagoški moment promicanja prijateljstva s onima koji se na prvi pogled doimlju drugačijima od nas. Ostvariti prihvaćanje i poštivanje različitosti jedan je od najvažnijih ciljeva svakog odgoja, a autori ovdje odabranih filmova te vrijednosti djeci približavaju kroz maštovit i zabavan svijet neobičnih protagonista koji dominiraju njihovim animiranim filmovima. Tako su najčešći junaci životinje koje se ponašaju kao ljudi i imaju iste probleme kao mi, bili oni zmaj, glista, pingvin, miš ili pak vuk. Stoga se ovdje odabrani filmovi mogu okarakterizirati i kao animirane ... basne kroz koje djeca uče važne životne lekcije, ali se pri tom i dobro zabavljaju zaranjajući u maštovito osmišljene svjetove.

Animirani filmovi u sklopu programa: Sto mu gromova, tišina! (2015, Njemačka), Djevojčica i noć (2015, Belgija, Francuska, Švicarska), Ja nisam miš (2015, Velika Britanija), Onaj koji je ukrotio oblake (2015, Francuska), Neoprani pingvin (2015, Rusija), Zmaj i glazba (2015, Švicarska), Krtica i glista (2015, Njemačka), Kupina (2015, Rusija), Zmajolov (2016, Francuska).

Najavu možete pogledati na niže navedenom linku.

https://www.youtube.com/watch?v=y3h3LKnmoqI
  Prikaži više Prikaži manje

Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.