Naslovna  >  Tvornica Kulture  >  Movits! u Tvornici
 
Naslovna  >  Tvornica Kul...  >  Movits! u Tv...

Movits! u Tvornici

15.02.2017.
20:00
 Tvornica Kulture

Odlična live mašina, švedski swing hip-hop bend Movits!, premijerno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 15. veljače 2017.

Mediji ih nazivaju najvećim svjetskim švedskim hip-hop swing jazz bendom, a veliko ime na domaćem terenu i švedsko glazbeno čudo, polako osvaja svijet. U prilog tome ide i činjenica da europska turneja, u sklopu koje dolaze u Hrvatsku, samo u veljači broji petnaest nastupa u Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Austriji, Slovačkoj i Češkoj

Movits - "Självantänd"
https://www.youtube.com/watch?v=wBrd7n5QzZw&feature=youtu.be

Bend je daleko dogurao od malog mjesta Luleå u najsjevernijem dijelu Švedske gdje su braća Johan (glavni vokal i autor pjesama) i Anders (DJ i producent) počeli stvarati. Crpeći inspiraciju iz perkusija kao i ere swinga, počeli su raditi na prvom albumu, kojeg su s deset glazbenika snimali tri godine. Prvi pravi zapamćeni singl s istoimenog debitantskog albuma je “Äppelknyckarjazz” koji je završio na 13. mjestu najemitiranijih singlova nacionalnog švedskog radija, a bend je počeo svirati po velikim dvoranama po cijeloj Skandinaviji.

Movits! - "Sammy Davis Jr."
https://www.youtube.com/watch?v=sqwfDNzTYks

Pravo iznenađenje je označio ... poziv na nastup u SAD-u na talk showu “The Colbert Report” na kojem su nastupili usporkos jezičnoj barijeri. Nakon toga se njihov prvijenac našao na vrhu iTunes i Amazon ljestvica. Nakon američkog uspjeha Movits! 2010. kreću na turneju po cijeloj zemlji gdje rasprodaju veće gradove. Iste godine bend je nastupao po cijeloj Europi, uz turneje po Engleskoj, uključujući sedam nastupa na Glastonburyju, Movits! sviraju i u Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Slovačkoj, Makedoniji, pa čak i Šangaju.

Movits - “Dansa i Regnet”
https://www.youtube.com/watch?v=JOoUYHiPQoY

Drugi album “Out Of My Head” iz 2011. označio je povratak hip-hop korijenima, uz elemente jazza i swinga i hit singl “Sammy Davis Jr”. “Head Amongst The Clouds” je treći album iz 2013. s do sada najvećim hitom “Limousin” koji broji više od 10 milijuna Spotify preslušavanja, a "They tried to bury us, they did not know we were seeds" je četvrti album iz 2015. na kojem su Movits! odrješitiji u tekstovima.

Movits - “Limousin”
https://www.youtube.com/watch?v=hkhmcxHuZgo

Svaki njihov nastup nosi ogromne količine energije, te izgleda kao da je uz Movits! veliki plesni podij cijelo vrijeme na turneji, a to možete doživjeti u Tvornici kulture.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 40 kn, a na dan koncerta 55 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb www.entrio.hr
  Prikaži više Prikaži manje

35 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.