Naslovna  >  Museum of Contemporary Art, Zagreb  >  MIMO predstavlja: Mimika Orchestra i Franz Kafka Ensemble
 
Naslovna  >  Museum of Co...  >  MIMO predsta...

MIMO predstavlja: Mimika Orchestra i Franz Kafka Ensemble

04.06.2017.
20:00
-
05.06.2017.
22:00

MIMO NAJAVLJUJE!!!
osmi u četvrtoj sezoni, 32.-gi po redu od proljeća 2013.-te, završni koncert ove sezone!

U nedjelju, 4. lipnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatskog radija i live videostreaming
pod naslovom
„Etno-cirkuski progresivni moderni jazz“
MIMO u Gorgoni predstavlja Franz Kafka Ensemble i Mimika Orchestra!

Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, kao i do sada, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače, te scenu općenito.
Ovaj put s nama sezonu zatvaraju Zoran Marić (organizator Inmusic festivala), Krunoslav Levačić (bubnjar, skladatelj, pedagog) i Branko Kostelnik (novinar, publicist, glazbenik, producent i voditelj Odjela za programsko - izložbenu djelatnost u MSU).

Franz Kafka Ensemble

Instrumentalni bend Franz Kafka Ensemble okupljen je oko grupe glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene koji sviraju ili su svirali u bendovima kao što su Peach pit, Cul-De-Sac, Haustor, Porto Morto, Brujači i mnogi drugi. Glazba Franz Kafka Ensemble nije žanrovski ograničena pa se u njihovom zvuku mogu čuti zvuci afričkog ... kontinenta, slobodnih jazz improvizacija, matematički strukturirane rock glazbe, minimalizma, filmova francuskog novog vala i mnogi drugi. Sam kolektiv postoji 4 godine, ali su njegovi članovi surađivali na zajedničkim projektima decenijama, tako da se dobro poznaju i prepuštaju se stvaranju uzbudljive i nove glazbe bez zadrške.
Od zapaženijih nastupa može se izdvojiti onaj s Vlatko Stefanovski triom 2016. na zatvaranju Prilep Jazz Festivala, a sam ansambl također je aktivan i u stvaranju prateće glazbe za filmove, predstave i umjetničke performanse.
Franz Kafka Ensemble uskoro planira izdavanje prvog dugosvirajućeg albuma, a premijera materijala pripremljenog za album može se čuti upravo na ovom nastupu.

https://youtu.be/ksfma5WD0tg

Mimika Orchestra

Mimika Orchestra je alternativni progresivni orkestar s jazz, folklornim i elektroničkim utjecajima kojeg vodi saksofonist i skladatelj Mak Murtić. Sastavljen od vokala, limenih i drvenih puhača, velike ritam sekcije i live elektronike, ovaj 20-eročlani orkestar izvodi Murtićevu trans-idiomatsku glazbu, koja slušatelje odvodi na pustolovinu, u kojoj se jazz stapa s drugim glazbenim vrstama i umjetničkim formama, pripovijedajući antropološke, kulturološke i mitološke priče prošlosti i budućnosti.

Orkestar na MIMO-u predstavlja kompozicije s nadolazećeg albuma "Divinities of the Earth and the Waters" koji je koncipiran kao pogrebna ceremonija koja se odvija u doba predindustrijskog Balkana.

https://soundcloud.com/mimikaorchestra/mimika-forgiveness-day

After je SPUNKU! :)
  Prikaži više Prikaži manje

187 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.