Naslovna  >  Vinyl  >  Mel & Django Jet
 
Naslovna  >  Vinyl  >  Mel & Django...

Mel & Django Jet

30.11.2016.
20:30
 Vinyl

Melita Lovričević jazz je vokalistica i autorica iz Zagreba.

Django Jet je akustični kvartet kojeg čine klarinet, dvije gitare i kontrabas. Od 2009. publici predstavljaju Gypsy swing glazbu nastalu u Francuskoj tridesetih godina prošlog stoljeća. Kažu da se ne boje nikoga, a raduju se svima.

Suradnja ovog gypsy swing sastava i vokalistice Melite Lovričević logičan je slijed prethodnih suradnja pojedinih članova u drugim projektima te zajedničkom zaljubljenošću u ovaj žanr koji, kroz vlastitu interpretaciju ostavštine Djanga Reinhardta, evocira na prošla vremena koja zahvaljujući bezvremenskoj komponenti glazbe žive i dan danas, kako u instrumentima izvođača tako i u srcima i svjetonazorima publike.

Članovi benda su:
Alis Budim (gitara)
Darko Pečnik (gitara)
Berislav Gavranić (klarinet)
Vedran Pažanin ( kontrabas)

Ulaz: 25kn

Melita Lovričević svoju glazbenu priču započinje, još od najmanjih nogu, u Glazbenom učilištu ''Elly Bašić'', a nastavlja kroz sudjelovanje na radionicama (Grožnjan, Rock Akademija, Montreux Jazz Festival, Jerry Léonide, Susanne Abbuhel / University of Music Lausanne (HEMU), Laura Mvula , Scat Circle Lele Kaplowitz…), rad sa inspirativnim mentorima (Mirela ... Brnetić, Lela Kaplowitz, Deborah Carter, Carol Cass, Lisa Popeil, Bojan Pogrmilović), zborskim pjevanjem u KUD INA, te uz brojne glazbenike s kojima je do sada imala priliku surađivati.

2014. godine u sklopu festivala Jazz hr Proljeće, u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od novih nada jazza ''Marjan Marjanović''. Svjetla pozornice i ljubav prema nastupu uživo pronalazi kroz suradnju sa brojnim renomiranim i etabliranim jazz glazbenicima i sastavima u Hrvatskoj, kako u vlastitim bendovima Mel & Thunders, s kojima izdaje i prvi album, te Tranzit swing, kao i putem suradnji sa HGZ Big Bandom, kletzmer bendom Jewsers, Tamburaškim orkestrom Hrvatske Radio Televizije, te mnogim drugim domaćim i stranim umjetnicima u domeni jazz, swing etno i fusion glazbe. Vlastiti izričaj nalazi i kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy jazz-a – Djanga Reinhardta.
  Prikaži više Prikaži manje

33 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.