Naslovna  >  Antikvarijat Ex Libris  >  Međunarodni dan jazz-a / International jazz day
 
Naslovna  >  Antikvarijat...  >  Međunarodni...

Međunarodni dan jazz-a / International jazz day

30.04.2017.
19:00
 Antikvarijat Ex Libris

Međunarodni dan jazz-a/International jazz day

Promocija knjige Saše Dracha “Priče o jazzu i drugi zapisi”, (Sandorf, 2016.) i koncert "Atma Mundi Ensemble" u antikvarijatu "Ex Libris"!

Kada:Nedjelja, 30.04.2017.
Gdje:Antikvarijat "Ex Libris", Riva Boduli 3b, Rijeka
Promocija knjige počinje u 19h dok je početak koncerta predviđen za 20h.
Ulaz je slobodan.

Saša Drach - “Priče o jazzu i drugi zapisi” (Sandorf, 2016.)

Antikvar, novinar, urednik, izdavač i prevoditelj Saša Drach (1961.) široj je javnosti najpoznatiji kao novinar Jutarnjeg lista, jedan od osnivača nekad kultne knjižare Moderna vremena te tajanstveni Lastan koji je godinama odgovarao na pitanja čitatelja Modre laste, što je tek nedavno obznanjeno. Nakon knjige »Dnevnik bez reda« (Sandorf, 2012.), zbrirki kolumni koje je pisao za Jutarnji list, krajem prošle godine objavio je svoju drugu knjigu, »Priče o jazzu i drugi zapisi«, također u izdanju Sandorfa. Osim što nas sa sugestivnim žarom upoznaje s nekim njemu važnim, ali i globalno priznatim glazbenicima kao što su, među ostalima Duke Ellington, Carla Bley, Astor Piazzolla, Tom Harrell, Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Ratko Divjak, Boris Papandopulo, Kamasi Washington ... i Gary Burton, Drach nam priča i svoju životnu priču. Na jednostavan način čitatelju sugerira potrebu za ispoljavanjem najhumanijih osobina, prije svega ljubavi: prema bližnjima, prijateljima, životinjama, prirodi, gradu, poslu kojim se bavi, poslu kojim se drugi bave…

"Atma Mundi Ensemble" - "The Road to Skitacha" (Birdland Sounds, 2016.)

Zoran Majstorović - gitara, oud, ukulele, saz, kompozicije
Simone Serafini - kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi, udaraljke
Mirko Cisilino - truba

Novi album "Atma Mundi Ensemble"-a naziva "The Road to Skitacha" sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran kod Stefana Ameria u poznatom studiju "Artesuono"(ECM recording studio) u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi "bandleadera" Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu "Waters and deserts"(Croatia Records 2014.) inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su afrička glazba, glazba dalekog istoka pa sve do istarske ljestvice, a uz članove ansambla na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške "L'accademie du Jazz de France".
"Atma Mundi Ensemble" zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa "Musica Jazz"; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba "1947" autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju "Sergio Endrigo - Momenti di jazz" može se naći i kao "bonus track" na albumu "The Road to Skitacha", a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.
Novi album bandleader Zorana Majstorovića očekuje se tijekom 2017-e, a radi se o trio albumu sa svjetski poznatim glazbenicima: na kontrabasu Reginald Veal(Herbie Hancock, Wayne Shorter, Wynton&Branford Marsalis, Ahmad Jamal, Cassandra Wilson, Diane Reeves…) i na bubnjevima James Weinstein(leader and sideman with Clarence "C" Sharpe, Ahmed Abdullah, Chris Cheek, Jeff Parker, Ben Monder, Oscar Noriega, Andrew D'Angelo…).

https://www.facebook.com/atmamundiensemble/

https://www.youtube.com/watch?v=MEhwR1V4XYk

Program je podržao Grad Rijeka - Odjel za Kulturu.
  Prikaži više Prikaži manje

60 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.