Naslovna  >  Ulica Nikole Tesle, HR-10000 Zagreb, Hrvatska  >  Marš za znanost: Zagreb
 
Naslovna  >  Ulica Nikole...  >  Marš za znan...

Marš za znanost: Zagreb

14.04.2018.
11:55
 Ulica Nikole Tesle, HR-10000 Zagreb, Hrvatska

Pridružite nam se u subotu 14. travnja u 11,55 sati na Maršu za znanost u Zagrebu (s polaskom kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici) i Splitu (s okupljanjem u Đardinu)!

Od prošlogodišnjega Marša za znanost svjedočimo daljnjem srozavanju obrazovanja i znanosti u našoj zemlji. Glasovi protiv cijepljenja djece postaju sve glasniji i sve opasniji, naširoko se promoviraju teorije zavjere, iskrivljeno se interpretira rodna teorija, svakodnevno se izvrću znanstvene činjenice u svrhu osobne promocije i političkih bodova. Cjelovita kurikularna reforma zamijenjena je parcijalnim rješenjima koja diktiraju kratkoročni politički kompromisi, dok se ni administrativno pitanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine ne može raščistiti. Liječnici, znanstvenici i studenti odlaze iz zemlje jer je u njoj sve manje posla i perspektive…

Ako i Vi smatrate da Hrvatska treba biti zemlja koja se oslanja na znanost i stručnost u školstvu i zdravstvu, u kojoj se javne politike temelje na znanstvenim podacima, a ne na predrasudama, u kojoj javni mediji promoviraju znanost umjesto pseudoznanosti i praznovjerja, u kojoj ustanove štite stručnost i etičnost, a ne klijentelizam, u kojoj ... implementacija svih mjera u usvojenoj Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije ide ruku pod ruku s nužnim povećanjima ulaganja u znanost i obrazovanje – marširajte i Vi s nama!

Budite s nama i na završnim skupovima Marša na Zrinjevcu u Zagrebu i na Rivi u Splitu.
  Prikaži više Prikaži manje

261 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.