Naslovna  >  Malinska Vocal Workshop - What is Belting?
 
Naslovna  >    >  Malinska Voc...

Malinska Vocal Workshop - What is Belting?

28.04.2017.
14:00
-
01.05.2017.
17:00

Vokalni seminar iz popularnih pjevačkih tehnika – Belting
Ivana Galic, PgDip in Vocal Performance, RCM London, klasični sopran / belter ("Art of Singing")

Što je belting?

Klasična i belting tehnika – razlike
Vrste beltinga
Ostale pjevačke tehnike
Vokalni stilizmi
Vokalna interpretacija

Ponukana osobnim iskustvom, s jedne strane susret sa mladim ili starijim samoukim pjevačima koji su nakon nekog vremena shvatili da njihov glas ne ide u dobrom smjeru (pojava čvorića, gubitak raspona, promuklost, grleno pjevanje, problem sa disanjem itd) a uvjereni da se čovjek rađa sa “dobrim glasom” te da im (dobra) škola pjevanja ne treba, ili su pak “učili” kod nekvalificiranih osoba (mislim sada isključivo na poznavanje vokalnih tehnika koje se koriste u popularnim žanrovima, belting i sve podvrste beltinga),
s druge pak strane susret sa mladim ili starijim pjevačima koji godinama pjevaju kako umiju jer nisu pronašli odgovarajuću školu a traže znanje, osmislila sam ovaj vokalni seminar iz popularne glazbe u kojem uvodim mlade ljude u osnove i problematiku svih belting tehnika.

U Hrvatskoj vokalnih pedagoga za mjuzikl (belting je osnovna tehnika ovog žanra) i popularne žanrove realno nema. ... To je realnost koju se mnogi boje izreći, a prikrivanje istine pridonosi nekvaliteti i površnosti vokalnog izvođenja. Često klasični pedagozi podučavaju jazz, mjuzikl i popularno pjevanje ali nažalost ne poznaju nit teoriju a ponajmanje praksu.

Što je belting? To je moderna vokalna tehnika koju mnogi nazivaju “prsnim” tonom, što to NIJE. To nije nit klasični “kopf” ton.
Belting je najbliži tzv.”mješanom glasu” al ni to nije belting. To je jedan kvalitetniji ton, koji ne umara, ne šteti, ton koji “nosi” a stvara se u posebnom prostoru. I svi mogu naučiti “beltati”
To je ton koji je preduvjet za vrhunski pop, rock, gospel, soul žanr i mjuzikl.

Da bi se netko smatrao dobrim ili vrhunskim izvođačem, pjevačem umjetnikom, bilo klasičar ili beltičar, potrebno je savladiti pjevačke tehnike koja naravno mora biti u službi interpretacije da bi pjevanje imalo smisla.

Pjevanje je složen instrument a vladanje glasom je nešto čime se čovjek ne rađa već se ta vještina i zanat peku godinama. Za dobar belting nije potrebno završiti klasično pjevanje ALI poznavanjem klasične tehnike lakše se usvaja belting, dok kombinacija svih tehnika dovode do vrhunskog pjevačkog doživljaja. To govorim iz vlastitog iskustva dugog već 30ak godina.

Sve više i više na Zapadu traže se vokalni pedagozi koji imaju znanje iz svih pjevačkih tehnika te su i sami vrhunski izvođači.
I kod nas sve više zainteresiranih ljudi žele poduku iz popularne glazbe al ne znaju nit sami što traže nit kako doći do nje.

Na ovom seminaru osim pjevačkih tehnika i pojašnjavanja što se doista dešava u tijelu i na koji način pjevač može doći do željenog tona, uvodim mlade pjevače i u vokalne stilizme koji se koriste kako bismo dali što kvalitetniju izvedbu.
Razlike u žanrovima, problematika engleskog jezika, pravilan izgovor itd...

"Svatko može naučiti pjevati, ali nije svatko pjevač"
  Prikaži više Prikaži manje

2 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.