Naslovna  >  Akc Medika  >  La Guaracha Noizzze Electronica
 
Naslovna  >  Akc Medika  >  La Guaracha...

La Guaracha Noizzze Electronica

21.05.2017.
21:30
 Akc Medika

//// La Guaracha Noizzze Electronica // Koncert / eksperimentalna elektronika
Klub Attack, 21 sat
Constanza Piña (Čile) // polaznici radionice Noisy Jacket - Radiona.org // Micronia (Hrvatska)

Constanza Piña je čileanska intermedijalna umjetnica, plesačica i istraživačica koja se prvenstveno bavi područjima novih medija, open-source tehnologijom te DIWO (uradi-s-drugima) praksi. Svoja umjetnička propitivanja iskazuje u formatima koji povezuju ples, audio performans i participativno stvaralaštvo, pri čemu reflektira ulogu strojeva u suvremenoj kulturi i spajanje čovjeka s visokotehnološkim elementima, kritički se osvrćući na pitanja edukacije, kapitalizma i patrijarhalno usmjerenog tehnocentrizma u korelaciji sa slobodnim pristupom znanju, autonomiji i tehnološkom osnaživanju. Aktivan interes za problematiku recikliranja, hakiranja hardvera, mekih elektronskih sklopova, ručnog rada i elektroniku iznjedrili su Constanzin projekt Corazón de robota (Robotsko srce) u kojem istražuje područje čujnih i nečujnih frekvencija kroz vizualizacije, vibracije, buku i aritmiju. Djelujući prema načelima slobodne kulture i elektroničke anarhije, istraživački rad o sintisajzerima i tekstilnoj elektronici ... Constanza dokumentira na web stranici Corazon de robota.
https://corazonderobota.wordpress.com/

Na radionici Noisy Jacket polaznici su se upoznali sa svijetom mekih elektronskih sklopova uz korištenje programabilnih mikrokontrolera, digitalne elektronike i vodljivih materijala.

Istraživali su procese primjene elektronike na tekstil oplemenjujući ga svjetlom i zvukom uvezujući vlastiti sintesajzer koji reagira na dodir koristeći DIY senzore te programabilni ATtiny čip.
http://radiona.org/

Micronia
Deborah Hustić – intermedijska umjetnica, projektna menadžerica i kustosica Udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona. Bavi se nosivom tehnologijom i zvukom (open source hardver, zvučne kutije i sintesajzeri), razvojem edukacije putem radionica, podržavajući STEAM koncept edukacije. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti. Posljednjih nekoliko godina istražuje održive modele kulturnog menadžmenta za hackerspace-ove, makerspace-ove i medijske labove. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike i eTekstila za djecu, mlade i odrasle. Su-osnivačica Messy Oscillatorsa 2.0 s kojima nastupa na nizu inozemnih i domaćih festivala. Stvara eksperimentalnu elektroničku glazbu za plesne predstave i performanse kroz solo projekt Micronia.
http://www.bodypixelstudio.com/

HJUĐ TENKS: Sara Ercegović & Attack
  Prikaži više Prikaži manje

6 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.