Naslovna  >  Klub Kocka  >  Kries + Darkvud - Klub Kocka
 
Naslovna  >  Klub Kocka  >  Kries + Dark...

Kries + Darkvud - Klub Kocka

15.04.2017.
22:00
-
16.04.2017.
04:00

KRIES je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Borneu,... (Sziget Festival, United Islands, ColoursofOstrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

Kao ideja, KRIES je nastao krajem 2002 godine, a prvi nastup imali su već u ožujku 2003. godine nastupivši u programu otvaranja ITB-a, najvećeg svjetskog sajma turizma koji je održan u Berlinu, gdje je Hrvatska ... imala čast biti domaćinom svečanog otvaranja.

Njihov prvi album "Ivo i Mara" objavljen je 2004. godine, a 2008. godine objavili su svoj drugi album “Kocijani” u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom. Kries trenutno završava svoj treći album čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici 2016. godine.

Osim studijskih albuma KRIES je napravio i glazbu za cjelovečernji film "Konjanik” redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv”), glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta.

Sastav:
Mojmir Novaković - vokal
Ivo Letunić - lijerica
AndorVégh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Krešimir Oreški - udaraljke
ErolZejnilović - električna gitara
Konrad Lovrenčić - bas gitara
Ivan Levačić - bubnjevi


DARKVUD

Bend Darkvud je osnovan 2006. Članovi benda su Stipe Botica (bubnjevi, vokal), Petar Radović (bass), Ante Bogdan (gitara) i Šimun Čarli Botica (klavijature).Tokom godina bend je eksperimentirao sa različitim žanrovima (punk, rock, reggae, etno...) da bi iz cijele te smijese stvorili karakterističan darkvud zvuk zvani - Wood (zapravo najbliže nekakvom alter/pshihodeličnom rocku)
Bend je dosta svirao po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Od nastupa se može izdvojiti West Hercegovina fest u Širokom Brijegu 2010. na kojem je bend osvojio prvu nagradu u konkurenciji od 60-ak bendova. Također i Hrvatski glazbeni festival u Zaboku gdje osvaja treće mjesto kraj više od dvjesto bendova, te upao među osam finalista na hr demo klubu u boogaloo-u i među 15 najboljih bendova na Rock offu 2015.. Zasada je snimio osim prvih demo uradaka i prvog studijskog albuma HAUGH koji je konceptualne naravi iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese, prvi službeno izdani album "Razmišljanje u okviru" (Croatia records 2016.)
  Prikaži više Prikaži manje

287 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.