Naslovna  >  Tunel  >  Koncert: Ana Ćurčin
 
Naslovna  >  Tunel  >  Koncert: Ana...

Koncert: Ana Ćurčin

24.11.2016.
22:00
-
25.11.2016.
02:00

Četvrtak / 24.11.2016. / 22h
► Koncert: ANA ĆURČIN
Tunelarine nema | Šešir

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a živi i radi u Beogradu, a nakon više od dvije godine nam se vraća #ispodpruge.

Njena muzika je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira s ambijentom i bluesom.

Nastup u Tunelu početkom 2014.: www.youtube.com/watch?v=XWZBt74XQps

Ana aktivno svira od 2012. godine, nastupa solo ili s bendom, a njenu muziku publika je mogla čuti u Srbiji, regiji i širom Europe. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarista Tomo Benzon).

U siječnju 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom "Sketches of Belonging", a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pjesme "Remain Calm" i "Unknown".

Sketches of Belonging: www.deezer.com/album/12145634
Remain calm: www.youtube.com/watch?v=iihMeb-Z01U
Unknown: www.youtube.com/watch?v=zgAoHzJ8XpY

Veliku ... pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je suradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pjesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem ljeta prošle godine.

Lastavice, lasto: www.youtube.com/watch?v=p4LQwZtvcXQ


Recenzije:

“Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca. Besprekorna ali nenametljiva svirka njene grupe u sastavu Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i bubnjari Goran Grubišić (iz Wooden Ambulance) i Blagoje Nedeljković, čini pesme još izražajnijim nego što već jesu.”
- Srđan Strajnić, Poezika, 2016.

“Ana Ćurčin nije autorka zamagljenih značenja, niti je sklona da manipuliše svojim stihovnim porukama. Njena prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivost.”
- Miloš Zubac, Poezika, 2016.

“Sketches Of Belonging“ već sad na početku godine konkurira za jedno od najljepših, najslojevitijih glazbenih djela istančanog osjećaja za estetiku, produhovljene senzibilnosti i autorske suverenosti – ukratko; za album godine.”
- Zoran Stajčić, “Ravno do dna”, Hrvatska, 2016.

“Njen četveročlani prateći cijedio je raskošan i bogati zvuk poput melase preko pozornice, naravno potpuno podređen Aninim glazbenim instinktom, njenim istančanim osjećajem za gradaciju, kad je svaki ton nova emocija u spektru, kad taj njen prigušeno-promukli glas ispunjava zrak supstancom zbog koje nekad glazbu držimo magijskim svojstvom.”
- Zoran Stajčić, “Ravno do dna”, Hrvatska, 2016.

Web: www.anacurcin.com
Facebook: www.facebook.com/AnaCurcin
Twitter: www.twitter.com/AnaCurcin
Youtube: www.bit.ly/AnaĆurčinYT
Soundcloud: www.soundcloud.com/ana-curcin-1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Svjetlost na kraju Tunela je zapravo - muzika!

#Tunel music bar #ispodpruge
www.facebook.com/tunel.klub
www.twitter.com/TunelKlub
www.last.fm/user/tunelklub
www.instagram.com/tunelklub
• youtube - www.bit.ly/tuneltv
  Prikaži više Prikaži manje

41 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.