Naslovna  >  Hrvatsko društvo dramskih umjetnika I Croatian Association of Drama Artists  >  KLUPA U PARKU - Natječaj za kratke dramske tekstove
 
Naslovna  >  Hrvatsko dru...  >  KLUPA U PARK...

KLUPA U PARKU - Natječaj za kratke dramske tekstove

02.01.2017.
00:00
-
15.01.2017.
00:00

Nakon pilot projekta "Tespijada" u sklopu kojeg je u travnju uprizoreno pet desetominutnih predstava, Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika raspisuje natječaj za kratke dramske tekstove, koji će biti uprizoreni u sklopu 3. izdanja Dana Ogranka mladih HDDU-a u proljeće 2017. godine u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella". Tema ovogodišnjeg natječaja je "Klupa u parku". Odabirom jedinstvenog mjesta, odnosno scenografije, želi se postići povezanost tekstova, a samim time i jedinstvenost cjelokupne predstave. Dramske tekstove, čija se radnja odvija uokolo klupe u parku, dužine 10 do 20 minutna (okvirno 5-10 kartica) s 2 do 7 likova autori mogu poslati do 15. siječnja 2017. na e-adresu omhddu@gmail.com. Odabrane tekstove postaviti će glumci i redatelji, članovi Ogranka mladih, koncem ožujka ili početkom travnja iduće godine, a autori tekstova moći će aktivno sudjelovati u nastajanju predstave.

Dani Ogranka mladih HDDU-a koncipirani su kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca, kostimografa, scenografa i oblikovatelja svjetla stručnoj i široj javnosti, kroz kratke predstave, koncertna čitanja, izložbe, burzu mladih i kvizove. Također u sklopu ... Dana Ogranka mladih kroz okrugle stolove i radionice propitkuje je položaj mladih dramskih umjetnika u Republici Hrvatskoj te stariji kolege i stručnjaci educiraju mlade kako se što bolje predstaviti, usvojiti što kvalitetnije radne navike te poštivati poslovnu etiku i štititi dostojanstvo struke.Ulaz na sve sadržaje Dana Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika je slobodan, a sudjelovanje se odvija se na volonterskoj osnovi.

Pravilnik Dana dostupan je na poveznici: http://bit.ly/2c3pjwW
  Prikaži više Prikaži manje

Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.