Naslovna  >  Klub Quasimodo  >  KineDok u Quasimoda
 
Naslovna  >  Klub Quasimo...  >  KineDok u Qu...

KineDok u Quasimoda

21.04.2017.
21:00
-
22.04.2017.
00:00

PETAK 21.4. u 21h - PARA POVRH RIJEKE

Tema ovog dokumentarca je prolaznost slave, a tvrdnji da je slava umjetnika privremena svjedoče apsurdne, duhovite, ali i dijelom tragične životne priče triju iznimno nadarenih vremešnih džezista.
Baš poput pare povrh rijeke koja se tiho pojavljuje, a zatim nestaje, život svakog ljudskog bića jednako je prolazan. To se posebice odnosi na umjetnike. Ovaj film tematizira prolaznost umjetničke slave kroz živote trojice džezista. Trubač Laco Deczi, saksofonist Ľubomír Tamaškovič i kontrabasist Ján Jankeje izbjegli su iz okupirane Čehoslovačke na zapad, gdje su dijelili slavu sa svjetski poznatim glazbenicima. Refleksivna melankolija filma, koji zahvaća izmaglicu slave netom prije nego što nestane, odražava se u inače opuštenom i kontemplativnom ritmu priče.

KineDok je jedinstveni međunarodni projekt, filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja donosi projekcije autorskih dokumentarnih filmova, uz razgovore s autorima i raznim stručnjacima o filmu, kao i druga zanimljiva popratna zbivanja. U 2017. prikazat će se 13 dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe na 20 netradicionalnih lokacija u svakoj od zemalja sudionica; Hrvatskoj, ... Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Norveškoj i Rumunjskoj.

KineDok u Splitu rezultat je suradnje Restart documentary + Festival mediteranskog filma Split + Klub Quasimodo

Za više informacija posjetite kinedok.net ili Facebook stranicu projekta KineDok!
  Prikaži više Prikaži manje

50 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.