Naslovna  >  Klub Kulture  >  Kinedok - kreativni europski dokumentarci u Križevcima
 
Naslovna  >  Klub Kulture  >  Kinedok - kr...

Kinedok - kreativni europski dokumentarci u Križevcima

11.11.2016.
20:00
-
24.11.2016.
23:00

Udruga KVARK i Klub kulture predstavljaju vam selekciju iznimnih europskih dokumentaraca u sklopu projekta Kinedok. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo - pronađite nešto za sebe u selekciji osam kreativnih uradaka autora s područja centralne i istočne Europe. Petkom od 20 sati, dva filma po večeri uz mini pauzu od 15min za predah. Ulazak na sve projekcije je besplatan.

11.11.2016. petak od 20:00h
LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ
Vrijeme: 43
Redatelj: Eva Kraljević
Jezik: hrvatski
Godina: 2015
Zemlja: Hrvatska
Producent: Dana Budisavljević, Miljenka Čogelja
Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva deset godina kamerom bilježi svoja druženja sa sestrom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje prekrasan portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

MOJ OTAC BANKAR
Naslov (originalni): Mans tēvs baņķieris
Vrijeme: 68
Redatelj: Ieva Ozolina
Jezik: latvijski
Godina: 2015
Zemlja: Latvija
Nakon raspada Sovjetskog Saveza, u Latviji je nastao potpuni kaos, a Latvijci ... su pomislili da mogu sve. Jedan od njih je i nekad skromni profesor Boriss Osipvs, koji je preko noći postao oholi bankar, tipičan za sve istočnoeuropske novopečene bogataše početkom 90-ih godina. No, ubrzo je zbog prevare štediša napustio zemlju i – potpuno nestao iz života svoje obitelji. Petnaest godina kasnije, njegova kćer, oboružana samo fotografijom s Interpolove tjeralice, putuje u azil za mentalne bolesnike u Maleziji kako bi saznala je li čovjek na fotografiji njezin rođeni otac. Uzbudljiva emotivna priča o čovjeku koji se izgubio u prekretničkom vremenu... i kćeri koja se nada pronaći ga.


PROGRAM
18.11. petak od 20:00h
Drifter
Domino Efekt

2.12.. petak od 20:00h
Obitelj je zauvijek
Razred

9.12.. petak od 20:00h
Amerika
Zlatni robot

Više o svim dokumentarcima i projektu: www.kinedok.net
  Prikaži više Prikaži manje

8 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.