Naslovna  >  Klub mladih Split  >  Između redaka - Miro Gavran: Judita
 
Naslovna  >  Klub mladih...  >  Između redak...

Između redaka - Miro Gavran: Judita

24.11.2016.
19:00
 Klub mladih Split

Na prošlom smo druženju književnog kluba "Između redaka" razgovarali o tome što smo čitali u zadnje vrijeme, preporučivali jedni drugima koja djela ne smijemo zaobići, ali i odabrali knjigu koju ćemo pročitati do sljedećeg puta :)

Riječ je o djelu "Judita" hrvatskog književnika Mira Gavrana.

Iako u ovom romanu Gavran pripovijeda priču o udovici koja spašava svoj narod iz zatočeništva, poznatu iz Biblije i istoimenog epa Marka Marulića, ovog se puta radi o dirljivoj ljubavnoj priči koja se odvija u vremenu punom surovosti i bespoštedne borbe za vlast. Judita u Gavranovu romanu postaje punokrvni književni lik, žena puna emocija i potrebe za ljubavlju, što ovu priču izdiže na razinu vrsnog ljubavnog romana.

Od svojeg pojavljivanja 2001. godine, roman Judita ne prestaje izazivati čitateljski interes. U međuvremenu je preveden na dvanaest jezika i postao je jednim od najprevođenijih djela nekog suvremenog hrvatskog autora u svijetu.

Naše sljedeće druženje zakazano je za 24.11.2016. (četvrtak) u 19 h, kad ćemo razgovarati o pročitanom djelu i dogovoriti sve detalje za naredno druženje.

Pročitajte Juditu i pridružite nam se! Prijave su obvezne na martina.rubic@gmail.com.

Vidimo se u Klubu mladih (Ruđera Boškovića 20/II)! :)

17 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.