Naslovna  >  Klub Močvara  >  Indie emo naočale gig: State Champion, Elephant and the Moon
 
Naslovna  >  Klub Močvara  >  Indie emo na...

Indie emo naočale gig: State Champion, Elephant and the Moon

23.11.2016.
21:00
-
24.11.2016.
00:00

SRIJEDA 23.11. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN

State Champion (SAD)
http://statechampion.tumblr.com/

Iz Louisvillea, grada koji nam je podario legende kao što su Bonnie 'Prince' Billy, Slint i My Morning Jacket, stižu State Champion!

State Champion je sredinom prošlog desetljeća započeo kao skroman sobni projekt izvjesnog Ryana Davisa, no kroz deset godina je prerastao u pošten bend koji je snimio tri vrlo hvaljena albuma i odradio popriličan broj turneja. Ono što State Champion danas rade bi se donekle moglo opisati uobičajenim tagovima poput #americana i #country, ali time bismo samo zagrebli po površini – ovaj bend je puno kompleksniji od toga. Utjecaji su brojni, ali usporedbe sa Neilom Youngom i Silver Jewsima svakako stoje, čuju se natruhe punka ala Dead Moon, a čini se i da je Ryan naslušan svega i svačega s etikete Drag City, pogotovo onih izdanja koja je pod raznim pseudonimima snimio dobri stari Will Oldham.

Prošle su godine snimili izvrstan album nazvan «Fantasy Error», na njemu je gostovala i Catherine Irwin iz Freakwater, benda koji smo nedavno imali priliku gledati u Močvari, a Ryan se još jednom pokazao i kao sjajan tekstopisac, o čijem je umijeću James ... Jackson Toth, kolega iz songwriterske struke, nekima poznat i kao Wooden Wand, rekao sljedeće:

«Singer and head honcho Ryan Davis is a sharp, astute lyricist, the kind of songwriter who probably gets tired of people asking him why he doesn't try his hand at short story writing. Indeed, Fantasy Error's depictions of postmasters and county coroners, Dickensian drinkers and "teardrop pushers" are as vivid as they are familiar, sung with the conviction of a Drag City-damaged Chris Knight.»

Ukratko, State Champion definitivno nisu bend kakav viđamo svaki dan, stoga nam ne preostaje ništa drugo doli pozvati vas da dođete na ovaj koncert i ostanete na ispravnoj strani r'n'r povijesti!


Elephant and the Moon(Zagreb)
http://elephantmoon.strikingly.com/

Mladi Petar Vranić, Elephant and the Moon za obitelj i prijatelje, prije pet je godina proglašavan prvoborcem i jednom od najvećih nada domaće kantautorske scene.

Pet godina kasnije, Elephant and the Moon je još uvijek tu, još uvijek je mlad i svojom kombinacijom folk rocka, americane te akustičnog punka puni klubove od Vardara pa do Triglava. U Zagrebu, pak, ne svira prečesto, pa je ovo odlična prilika da čujete poneku uspješnicu iz njegova bogatog opusa, a odličnu priliku nikad ne valja propustiti!

Saznaj više o programu Močvare: www.mochvara.hrwww.facebook.com/mochvara/events
  Prikaži više Prikaži manje

39 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.