Naslovna  >  Klub Močvara  >  Jeff Rosenstock, Doe, Nevers // 11.05. Močvara
 
Naslovna  >  Klub Močvara  >  Jeff Rosenst...

Jeff Rosenstock, Doe, Nevers // 11.05. Močvara

11.05.2017.
20:00
 Klub Močvara

18. ROĐENDAN MOČVARE (3.5. - 20.5.2017.) www.mochvara.hr/18rodjendan


ČETVRTAK 11.05. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 35 KN

Indie emo naočale predstavljaju:

Jeff Rosenstock (SAD)
https://www.youtube.com/watch?v=wssFJIxkedw
https://jeffrosenstock.bandcamp.com/

Spavaš li mirno, Rosenstoče Jeffe? Zapravo, s obzirom na to da se radi o jednom od najaktivnijih ratnika njujorškog DIY podzemlja, pitanje je spava li ovaj čovjek uopće - osim što je zadnjih 15 godina svirao ili još svira u brojnim bendovima (iz mora kojih ćemo izdvojiti kultne Bomb The Music Industry!), producirao je brojne albume svojih prijatelja poput Laure Stevenson, Mikeyja Erga te Smith Street Banda, a uza sve to već cijelo desetljeće vodi Quote Unquote Records, izdavačku kuću koja sva svoja izdanja nudi kao besplatne downloade. Plemenit je to koncept, šteta što su ga srednjestrujaški mediji prepoznali tek kad su se par godina kasnije istome dosjetili Radiohead i U2!

No, zajedljive opaske o neupućenim medijima na stranu, glavni razlog iz kojeg čitate ovu najavu je taj da Jeff Rosenstock već par godina gura vrlo uspješnu samostalnu karijeru, a plodove svog rada i gnjeva će zagrebačkoj publici predstaviti upravo ... u Močvari, i to ne kroz PowerPoint prezentaciju, već sa svojim vjernim bendom te uz zaglušujuću buku treštećih gitara!

U posljednjih je pet godina ovaj sjajan pojedinac izdao tri sjajna solo albuma, "I Look Like Shit", "We Cool?" i "WORRY", od kojih se ovom posljednjem svi relevantni glazbeni mediji bez iznimke klanjaju do poda i uzdižu ga u nebesa - opravdano, jer ne samo da je Jeff u tih 37 minuta opleo po aktualnim društvenim problemima, nego je i izuzetno vješto u cjelinu povezao sve svoje utjecaje, koji sežu od Get Up Kidsa i Jawbreakera, preko Beach Boysa i Beatlesa do bijesnog hardcorea, a čak je i ona ska punk stvar dobra. Eto, pa vi probajte ne doći na koncert!

Doe (Velika Britanija)
https://www.youtube.com/watch?v=jdlTq3WToYU
https://specialistsubject.bandcamp.com/album/some-things-last-longer-than-you

Volite li nezavisni rock? Jesu li vam Sleater-Kinney srcu mile? Prisjećate li se rado tih romantičnih vremena kad su Weezer bili dobar bend? Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja potvrdan, ne tražite dalje, jer Doe su upravo ono što vam je u životu nedostajalo! Troje ih je, iz Londona su, smatraju da bi se svidjeli onima koji vole "bijes i harmonije", kao utjecaje navode gorespomenute Sleater-Kinney i Weezer, Breederse (tko bi rekao!), Superchunk, Helium te Pavement, a tako nekako i zvuče. Prošle godine za Specialist Subject Records izdali LP, "Some Things Last Longer Than You", koji je, očekivano, pobrao lovorike i brojne riječi hvale. Kako i ne bi, ta odličan je!

Koncertno su poprilično aktivni, recentno su drmali i festivalom SXSW, a uprava Indie emo naočala se izuzetno veseli što ćemo grupu Doe ovom prilikom vidjeti u tmini Močvare. Dođite ih pogledati prije nego nam Brexit zaustavi dotok vrijedećih britanskih bendova!

Nᴇᴠᴇʀs (Zagreb)
https://neverszg.bandcamp.com

Tekst najave o Luki Tomašu nas je previše iscrpio da bismo izvlačili nove, prigodne citate prvog hrvatskog predsjednika, pa ćemo o grupi Nevers samo reći da se radi o sjajnom 90s emo bendu kakvog nam domovina nije vidjela od devedesetih naovamo.

Ova tri emotivna mladića su na lokalnim pozornicama već viđeni u svojstvu članova bendova poput So Untouchable, Wise Up i Outcry, dok u Neversima partijaju kao da je 1997. negdje na američkom Srednjem zapadu i zvukom podsjećaju na Promise Ring te Get Up Kidse, kao i nešto suvremenija imena poput Joyce Manor ili Modern Baseball. Zasad su snimili dva kratka EP-ja i usuđujemo se reći da im je budućnost svijetla!Saznaj više o programu Močvare: www.mochvara.hrwww.facebook.com/mochvara
https://twitter.com/mochvarawww.instagram.com/mochvara
  Prikaži više Prikaži manje

67 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.