Naslovna  >  Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUIU  >  In DIS Projekt - edukativne radionice
 
Naslovna  >  Hrvatsko udr...  >  In DIS Proje...

In DIS Projekt - edukativne radionice

08.04.2017.
10:00
-
22.04.2017.
00:00

EDUKATIVNE RADIONICE U SKLOPU IN DIS PROJEKTA

IN DIS PROJEKT zamišljen je kao sinergija primijenjenih i audio-vizualnih umjetnosti, a uključuje istraživanje i ciklus edukativnih radionica za mlade u suradnji sa školama (ŠKPD i strukovna škola), udrugama koje djeluju na području kulture te umjetnicima koji djeluju na interdisciplinarnom umjetničkom polju.
Cilj projekta je istražiti mogućnosti spoja strukovnih škola i već etabliranih autora koji djeluju na više umjetničkih područja u svrhu poticanja razvoja i sprječavanja izumiranja određenih struka vezanih uz stare zanate i tekstilnu industriju te tim putem popularizirati deficitarna zanimanja.

Ideja umjetničkog istraživanja mladih (srednjoškolski uzrast) uz pomoć voditelja radionica/umjetnika jest istražiti i naučiti, kroz zadan projektni zadatak, realizirati umjetnički rad (video - produkcija i post-produkcija, motion graphic animacija, fotografija i dizajn) unutar više umjetničkih područja te tako doprinijeti razvoju i edukaciji kako strukovnih radnika, mladih autora tako i umjetnika u projektu te publike u cjelini. Kroz sve IN DIS edukativne radionice mladima će se pružiti prilika da sudjeluju u segmentima kreiranja multimedijskog ... projekta IN DIS FORM.

DIS VIDEO – Radionica snimanja i montaže (produkcija i post-produkcija) – voditelj Mladen Medić (HRT)

18.-21.4.2017. teorijski i praktični rad, 24.-25. 4.2017. montaža
Namijenjena je učenicima srednjih škola umjetničkih smjerova i srodnih strukovnih škola (fotografija). Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela video i audio snimanja na terenu te montaže snimljenog materijala (post-produkcija). U uvodnom dijelu upoznat ćemo polaznike s teorijom snimanja i montaže, kompozicijom kadra te kako slikom ispričati priču. U praktičnom dijelu radionice učenici će se naučiti služiti kamerom, kako kamerom zabilježiti ne-vizualne stvari poput mirisa, boje ili zvuka. Nakon toga u drugom dijelu radionice slijedi montiranje snimljenog video materijala – obrada slike i zvuka te finaliziranje videa u post-produkciji: montaža, kolorizacija slike i video efekti. Cilj je da učenici na zadanu temu videom i zvukom zabilježe podražaje iz prirode te ih kroz film pretoče u emotivni i vizualni doživljaj. Broj polaznika 6

DIS FORM - Radionica primijenjenog videa i animacije – voditeljica: Iva Milaković

Prema dogovoru s zainteresiranim polaznicima.
Prilagođena je učenicima srednjih škola umjetničkih smjerova. Videografija u vidu visoko konceptualiziranog video materijala i tzv. "motion graphics" animacija igraju bitnu ulogu u vizualnom identitetu i doživljaju multimedijalnih događanja. Cilj je učenike koji su se već opredijelili za zanimanja na području grafičkog dizajna i koji posjeduju osnovno likovno znanje dodatno educirati o potencijalu praktičnih primjena njihovih vještina u sklopu multimedijalnih događanja, konkretno modnim revijama, te iz kroz teorijski i praktični rad provesti kroz sve faze rada na takvom projektu. Radionica će se sastojati od uvodnog teorijskog, te praktičnog modula. U uvodnom djelu polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima i primjenom videografije u sklopu modnih događanja te vidjeti različite primjere. U praktičnom djelu polaznici će se uputiti na razradu i promišljanje animacija koje će kao ishodište imati grafički vizualni identitet ovogodišnjeg IN DIS Projekta. Nakon idejne razrade slijedit će rad na pripremi u programima za vektorsku grafiku te animiranje grafičkog materijala. Svaki polaznik će kao radni zadatak izraditi po jednu kratku grafičku animaciju koje će se projicirati u sklopu manifestacije u funkciji najave pojedinih modnih autora. Broj polaznika: 6

DIS SHOOTING – radionica modnog snimanja – voditeljica Ivana Tomić

Utorak, 11.4.2017.
Jednodnevna radionica koja će polaznicima omogućiti da zavire iza scene modnog snimanja. U modnom svijetu snimanja su uvijek tajnovita, želimo omogućiti uvid u stvaranje modnog plakata i pozivnice. Ciljana skupina su učenici osmih razreda osnovnih škola, učenici strukovne škole te ŠPUD-a, student i opća populacija. Polaznici će moći vidjeti i doživjeti kako profesionalci svojim umijećem, kreativnošću te sinergijom stvaraju modnu priču. Prezentacija novih tehnika u stvaranju make up-a i frizura, rad na terenu, kreativnost, timski rad i improvizacija ključni su za stvaranje jakog vizualnog identiteta, što ovom radionicom samim polaznicima daje uvid procesa stvaranja finalnog proizvoda (plakata). Ovogodišnja radionica ugošćuje fotografkinju mentoricu Ivanu Tomić, make up mentoricu prof. Ivna Škoro te Katju Velkavrh kao mentorica u sekciji frizura. Broj polaznika: 30
Fotografije će se koristiti kao baza za promotivni plakat i pozivnice za multimedijalni projekt IN DIS FORM.

IN DIS FORM multimedijski događaj
Subota. 29.4.2017.

Rezultati svih radionica sastavni su dio produkcije multimedijskog projekta IN DIS Form koji je proizišao iz Fashion Form-a.
Modni događaj Fashion Form prvi put je predstavljen publici 2010. godine s namjerom prezentiranja sinergije umjetničkog djelovanja autora iz područja modnog dizajna te audio-vizualnih umjetnosti. Šest godina postojanja Fashion Forma doprinijelo je razvoju samog projekta te je danas isti u fazi nadogradnje i proširivanja na sferu obrazovanja uslijed započete suradnje s umjetnicima i srednjim školama te privatnim sektorom.
Video podlogu i vizualni identitet IN DIS FORM projekta osmislit će kroz radionice uz pomoć mentora sami polaznici – učenici. Ove godine se dodatno uključuju učenici strukovne škole smjera kozmetičara i frizera koji će uz pomoć mentora iz strukovne škole realizirati šminku i frizure modela koji će na završnoj reviji nositi kolekcije mladih modnih dizajnera u konkurenciji za glavnu nagradu.

Prijave na radionice putem E-maila: huiu@huiu.hr
Za dodatne informacije mob.: 091 76 06 144
  Prikaži više Prikaži manje

5 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.