Naslovna  >  Klub Močvara  >  Impro world music atrakcija Širom u Močvari 27.4.
 
Naslovna  >  Klub Močvara  >  Impro world...

Impro world music atrakcija Širom u Močvari 27.4.

27.04.2017.
21:00
-
28.04.2017.
00:00

ČETVRTAK 27.04. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 40 KN

JESI FREE? PREDSTAVLJA:

Širom (Slovenija) www.siromband.si

Iako većem krugu slušalaca još uvijek relativno nepoznati - Širom, nova slovenska world music atrakcija, uskoro bi mogli biti slušani diljem svijeta. Prvi album "I.", objavljen početkom 2016. godine za slovenski ZARŠ, u međuvremenu je došao do japanskog reizdanja pod okriljem etikete Amorfon, a najavljeno potpisivanje i objavljivanje drugog albuma za veliki Glitterbeat Records Širom bi moglo izbaciti u vrh recentne world music scene.
Širom su osnovali Ana Kravanja, Samo Kutin i Iztok Koren, nakon godina sviranja u različitim slovenskim neo folk, post-rock i eksperimentalnim bendovima (ŠKM banda, Najoua, Hexenbrutal…). Jedinstveni hibrid post rocka, jazza, folka, psihodelije, klasične i improvizirane glazbe Širom stvaraju koristeći brojne tradicionalne instrumente kao što su tamburica, kalimba, violina, viola, ribab, balafon, ukulele, različite udaraljke… Stvarajući impresivnu, sanjivu i meditativnu zvučnu sliku, članovi se tijekom cijelog koncerta neprekidno izmjenjuju na instrumentima ostavljajući slušaoca u stanju transa.

Na nedavno održanoj glazbenoj konferenciji ... MENT u Ljubljani, Širom su oduševili brojne slušatelje i novinare koji su u Ljubljanu stigli sa svih strana svijeta. Kevin Cole, voditelj legendarne radio stance KEXP iz Seattlea, za Širom je po povratku u SAD izjavio "Rarely do I hear anything that stops me in my tracks and makes me rethink music – and that’s what happened when I first heard Širom”. Njihova pjesma "Trilogija" nedavno je proglašena za "Song of the day" na programu KEXP-a.

Spomenuto potpisivanje za Glitterbeat Records bendu će pomoći da dobije brojne nove slušatelje. Glitterbeat već treću godinu za redom nosi titulu najbolje world music izdavačke kuće na svijetu, za njih objavljuju Tamikrest, Baba Zula, Aziza Brahim, Damir Imamović’s Sevdah Takht, tako da Širom nisu mogli imati bolje društvo za prezentaciju svog jedinstvenog post folk zvuka.
Na koncertu u Močvari imat ćemo priliku premijerno čuti materijale koji će se naći na novom albumu benda kojeg u svom ljubljanskom studiju trenutno miksa Chris Eckman, nekada poznat kao lider The Walkaboutsa, stalni suradnik naših The Bambi Molestersa, a danas prije svega neumorni voditelj Gitterbeata i sve cijenjeniji world music producent.

Širom - Trilogija
https://youtu.be/De1fe8M9pPg

Širom - Lahko sem glinena mesojedka (Live)
https://youtu.be/UCeQwARtB_U


Saznaj više o programu Močvare: www.mochvara.hrwww.facebook.com/mochvara
https://twitter.com/mochvarawww.instagram.com/mochvara
  Prikaži više Prikaži manje

29 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.