Naslovna  >  Pogon - Zagr...  >  Illectricity...

Illectricity Workshops

10.11.2016.
19:00
-
24.11.2016.
19:00

Uz zanimljiv glazbeni dio, Illectricity svake godine na rasporedu ima i brojne besplatne radionice i projekte. Pixel Art Strikes Back!, Beatmaking with Maschine i Synth Meetings su ovogodišnje radionice u sklopu festivala na koje se možete prijaviti najkasnije do 9.11. na illectricity@gmail.com s naznakom za koju radionicu se prijavljujete.


▃ ILLECTRICITY WORKSHOP - PIXEL ART STRIKES BACK!
(supported by Pickbox)
Voditelj radionice: Ante Šimić [Xplode]
Termini: 10.11. od 20:30 uvodno predavanje u Funku, 17.11., 24.11., 01.12. od 19:00 do 22:00h

1972. Atari je svijetu predstavio "Pong", a danas računalne igre pronalazimo na svakom uglu – spojenima na vaš TV, osobno računalo, mobitel, tablet ili pak nekakav specijalizirani handheld. Iako je grafičko oblikovanje i tehnologija znatno uznapredovala od one plošno-pixelizirane koju je predstavio "Pong" Pixel Art kao ilustracijska tehnika i dalje je najpristupačnija i najidealnija za svakog indie game developera. Idealnom je čine brzina i jednostavnost apliciranja, a i ne zahtjeva nikakva pretjerana iskustva ilustracijskom polju samo da bi napravili NEŠTO. Ali nije svaki pixel art i dobar pixel art!

Ova radionica je napravljena da bi vas ... uvela u svijet pixel arta što bezbolnije sa svim potrebnim znanjem, tehnikama pa i iskustvom uz pratnju predavača, grafičkog i indie game dizajnera Ante Šimića. Bili početnik, amater ili želite proširiti svoj spektar znanja, postoji vrlo dobra šansa da bi ste ovdje mogli naučiti nešto novo. Svi polaznici proći će kratku povijest o gamingu, indie pokretu i pixelartu te proći i dizajnerov proces realizacije vlastitog projekta – Avalon, naravno popraćenu i edukacijskim programom gdje ćemo učiti kako započeti s pixel artom, kako unaprijediti tehniku, odakle crpiti inspiraciju te osnovnu tehničku pripremu ilustracije za implementiranje u programski prototip.

Svaki polaznik mora sa sobom ponijeti računalo s predinstaliranim Adobe Photoshopom. Ako posjedujete tablet za crtanje uvelike će pomoći, no nije uvjet. Osnovno razumijevanje i poznavanje Photoshopa kao alata je obavezno, a iskustvo na polju dizajna uvelike će pomoći fluidnosti radionice.


▃ ILLECTRICITY WORKSHOP - BEATMAKING WITH MASCHINE (supported by NATIVE INSTRUMENTS)
Voditelj radionice: Matko Šašek – Koolade
Termini: 11.11., 18.11., 25.11., 02.12. od 17:00 do 19:30 h

Koolade će vam pokazati kako izgleda beatmaking na Native Instruments Maschine 2, dati uvid u svoj workflow, svoje tips and tricks, slaganje drum-trackova, tehniku sampliranja, inkorporacije VST-jeva te ono najbitnije - kako da VST ne zvuči kao VST?! Ili još bolje, kako da VST zazvuči kao sample?!

Osnovno znanje rada u produkcijskim programima je potrebno, broj polaznika je ograničen.


▃ ILLECTRICITY WORKSHOP - SYNTH MEETINGS
Voditelji: Saša Rajković - Zarkoff, Nikola Kos - ikonal, Ivan Biondić
Termini: 19.11., 26.11. i 03.12. od 16:30 do 19:30 h

Ovu radionicu posvećenu čarobnom svijetu synthesizera podijelili smo u tri dijela:

1. Osnove sinteze zvuka (Saša Rajković - Zarkoff) - 19.11.2016.
Tema radionice je sinteza zvuka, a fokus će biti na povezivanju pojmova iz akustike s konkretnim funkcijama na synthesizeru uz interakciju i rad na nekoliko analognih i digitalnih mašina.

2. Modular synth (Ivan Biondić) - 26.11.2016
Prezentacija je zamišljena kao svojevrsni uvod u svijet modularnih synthesizera koji su u posljednje vrijeme izrazito dobili na popularnosti.

3. Jam Session - 03.12.2016
Ponesite omiljeni elektronski uređaj da proizvodimo zvukove.
Radionica nema ograničenja po pitanju potrebnog predznanja, bitno je da imate volje i želje za otkrivanjem čarobnog svijeta synthesizera!


▃ Prijave na sve radionice šaljite najkasnije do 9. studenog na mail illectricity@gmail.com s naznakom u subjectu za koju radionicu se prijavljujete, a u tekstu nam napišite svoje ime i prezime, broj mobitela, kratko se predstavite i napišite zašto želite ići na odabranu radionicu.
  Prikaži više Prikaži manje

56 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.