Naslovna  >  SKCNS Fabrika  >  Igranka – epizoda Uživanje u plesu vol. 5
 
Naslovna  >  SKCNS Fabrik...  >  Igranka – ep...

Igranka – epizoda Uživanje u plesu vol. 5

21.11.2016.
20:30
-
22.11.2016.
22:00

IGRANKA – epizoda Uživanje u plesu vol. 5
21. novembar u 20.30h
SKCNS – Fabrika
Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad

Domaćice: Željka Jakovljević, Mia Inić, Frosina Dimovska, Nataša Vranešević, Ina Madžar, Jovana Rakić, Sara Tošić

Ulaz na Igranku je slobodan.

Igranka je mesto susreta gde je ples glavna aktivnost. Igranka je naše igranje sa formama i sadržajima plesne prakse i sa načinom na koji se gleda i učestvuje. Igranka je bivanje zajedno i podsećanje na uživanje u plesu.
Igranka nije obična igranka. Nije predstava, nije radionica, nije takmičenje, nije pretvaranje, nije terapija, nije speed dating, nije osvešćivanje, nije ni žurka, nije pijanka, nije show, nije angažovana kao angažovana umetnost, nije dosledna kao konceptualna umetnost. Igranka ne zahteva tehniku niti poseban dress code.
Igranka je ples koji će tek nastati i koji ćemo stvoriti zajedno. Na igranci ćete moći da vidite nepoznate ljude kako izvode nešto za vas i da pokažete svoje NAJ plesne pokrete. Posle igranke ćemo se zapitati šta sve ples može za nas da učini.

Igranku organizuje Praktikabl – platforma za savremenu umetnost i kulturu, u okviru Pokretnice – edukativno istraživačkog projekta čiji cilj je stvaranje ... prostora za razvijanje praksi samoorganizacije i samoobrazovanja u savremenom plesu. U ovoj fazi rada projekat se bavio pitanjima učešća publike, gledateljstva i kolektivnog autorstva, kroz kreiranje otvorenog izvedbenog formata koji pokušava da ponudi novi pristup stvaranju, gledanju i tumačenju savremenog plesa. Igranka je razvijena u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i Srpskim narodnim pozorištem.   Prikaži više Prikaži manje

39 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.