Naslovna  >  World Youth Alliance Hrvatska  >  Human Rights Slam
 
Naslovna  >  World Youth...  >  Human Rights...

Human Rights Slam

25.11.2016.
12:00
-
26.11.2016.
15:00

Human Rights Slam je projekt namijenjen edukaciji, promociji i zaštiti ljudskih prava. Sastoji se od dva dijela. Prvi obuhvaća predavanja i radionice, a drugi debatu i okrugli stol.

Projekt će se održati 25. i 26. 11. 2016.
Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina putem prijavnog obrasca kojeg možete pronaći na linku http://bit.ly/2erFpjX.
Prijave traju do 25.10
Kandidati koji budu odabrani za sudjelovanje na radionicama bit će obaviješteni putem maila o mjestu i vremenu održavanja radionica.

Prvi dio započinje predavanjima o sustavu zaštite ljudskih prava. Na predavanjima će se obrađivati tri temeljna ljudska prava zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda iz 1950. godine (pravo na život, pravo na brak te zabrana diskriminacije). Potom će na radionicama sudionici kroz tri hipotetska slučaja imati priliku na temelju vlastitih saznanja i mišljenja rješavati zadane probleme i raspravljati o njima.

Drugi dio započinje prezentacijom zaključaka radionice na debati koja ima dva cilja. Prvi se odnosi na donošenje konkretnih prijedloga ispravnog načina zagovaranja ljudskih prava, dok je drugi cilj na temelju novih saznanja i stručnih mišljenja, ... konstruktivnog dijaloga te uvažavanja suprotnih mišljenja razviti i unaprijediti stavove pojedinaca kao i nastoji predvidjeti razvoj zaštite ljudskih prava u budućnosti.

Projekt će biti zaključen okruglim stolom na kojem će se kroz raspravu sudionika radionica, pravnih stručnjaka i predstavnika medija analizirati zaključke radionica te ih promatrati u kontekstu javnog mijenja.

Dođi, sudjeluj i otkrij s nama što se krije pod pojmom „ljudska prava“!
  Prikaži više Prikaži manje

43 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.