Naslovna  >  Srpski kulturni centar u Istri  >  HITC HCOCK
 
Naslovna  >  Srpski kultu...  >  HITC HCOCK

HITC HCOCK

18.11.2016.
20:00
-
30.11.2016.
20:00

HITC
Multimedijska instalacija HITC spoji je videa, glazbe i optičke iluzije, u funkciji vizualnog razbijanja ili spajanja prostora. Video je fokusiran na prezentaciju ženskih likova u djelima iz opusa Alfreda Hitchcocka. Kroz prezentaciju ženskih likova igramo se estetikom glazbe iz Hitchcockovih filmova, koja je zvučna podloga i sastavni dio cijelog projekta s ishodišnom točkom dekonstrukcije originalne glazbe; kompozicijom, kadriranjem i kostimima u funkciji „veličanja“ ili „kastriranja“ ženskog lika.

U eksperimentalnom videu koketirat će se ženskim likovima stavljajući ih u situacije „modnih figura“ , igrajući se besmislenim repetitivnim ponavljanjima „catwalk-a“. Kadrovi lišeni priče i konteksta doprinose degradaciji ženskog lika, odnosno žene smještene u vizualno (ne)estetski ambijent s naglaskom na samu kompoziciju odnosno formu, lišenu šireg konteksta, odnosno priče.
U ovom multimedijalnom projektu naglasak je na estetici komunikacije u njenom širem značenju, koje se odnosi se na pristup fenomenima društvenih odnosa sa stanovišta kontakata i osjećajno-vizualnih veza.
Kroz estetski doživljaj videa, glazbe i ostalih vizualnih elemenata indirektno se (d)oživljava (ne)dominantnost ... ženskih likova, odnosno žene danas, bilo da su oni stavljeni samo u funkciju likovnosti samih kadrova ili koketiranja s estetikom Hitchcockovih filmova.

HCOCK
Izložba analognih fotografija - Igor Dražić
24.11.2016. u 20.00 HUIU galerija
Fotografije su rezultat paralelnog procesa unutar HITC-a. Izvedene u crno-bijeloj tehnici, razvijane u laboratoriju pod budnim okom majstora svog zanata, doprinijeti će doživljaju estetike filmova iz prve faze Hitchcockovog stvaralaštva.

Koncept, scenografija, kostimografija: Kristina Nefat
Video editing i motion graphics: Chthonica visuals
Kamera: MedVid d.o.o. produkcija
Fotografija: Igor Dražić
Glazba: Alen Sforzina
Frizure: „Santara“ Nada Drakulić
Šminka: Sanja Rivić – Make Up Taxi
Vizualno oblikovanje: Vesna Rožman
Lokacija i rekviziti: Mulino Lux Casino Hotel
Modni dodaci: Torbica – trgovina modnih dodataka
Nakit: Zlatarna David „Žminjski nakit“

Izvođači : Adriana Višković Ereš, Aleksandra Ždral i Ana Hlavati
  Prikaži više Prikaži manje

30 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.