Naslovna  >  Drugi: Odsjek za muzikologiju  >  Henrik Nilsson: Sharp or Flat?
 
Naslovna  >  Drugi: Odsje...  >  Henrik Nilss...

Henrik Nilsson: Sharp or Flat?

10.04.2017.
10:30
 Drugi: Odsjek za muzikologiju

Sharp or Flat?
Seminar on music terminology, domain loss and LSP teaching

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. u sklopu projekta CONMUSTERM na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gostovat će terminolog Henrik Nilsson iz švedskoga Nacionalnog terminološkog centra TCN. Tema radionice bit će terminologija u visokom obrazovanju s naglaskom na probleme pri uvođenju novih pojmova i njihovih naziva u nastavu stručnih predmeta i jezika struke. Iako će posebna pozornost biti posvećena glazbenom nazivlju, seminar je namijenjen svima koji se zanimaju za terminološke teme, osobito za nazivlje u okviru visokog obrazovanja i poučavanje jezika struke.

Henrik Nilsson (1970.) zaposlen je kao terminolog u švedskome Nacionalnom terminološkom centru (Terminologicentrum TNC) od 1997. godine. Sudjeluje u različitim djelatnostima centra poput projekta Term-O-Stat, a trenutačno je jedan od organizatora leksičke građe za nacionalnu terminološku bazu Rikstermbanken. Aktivan je predavač na više europskih terminoloških obrazovnih ustanova i predsjednik Europskoga udruženja za terminologiju EAFT.

Radionica će se održati na engleskom jeziku u ponedjeljak, 10. travnja 2017., od 10:30 do 14 h u predavaonici 339 (III. kat) ... na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 12. Radionica je otvorena za javnost, a prethodna prijava nije potrebna.   Prikaži više Prikaži manje

Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.