Naslovna  >  Firchie Think Tank Studio  >  Gwyn Ashton (Rock/Blues; Australia)
 
Naslovna  >  Firchie Thin...  >  Gwyn Ashton...

Gwyn Ashton (Rock/Blues; Australia)

20.11.2016.
21:30
 Firchie Think Tank Studio

Svetski priznati bluz/rok gitarista, Gvin Ešton (Gwyn Ashton) vraća se u Novi Sad. U nedelju, 20. novembra nastupiće od 21:30h.

Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets i na dan koncerta u klubu. Pretprodaja 400, na dan koncerta 600 dinara!

Poštuj muziku i muzičare, kupi ulaznicu!

“The king of tone and feel” - Robert Plant
“A true blues player” - Johnny Winter
“One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” - Krusher Joule - Kerrang, BBC
“Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something” - Vintage Guitar Magazine

Rođen u Velsu, australijski pevač, tekstopisac i gitarista Gvin Ešton se vratio sa potpuno novim "live" i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednim od najeklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas.

Gvin Ešton promoviše svoj najnoviji album Radiogram sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata ("loopers", "octave dividers") i bas bubnja koji daju puni teški zvuk "one-man band"-a.

Nikada ne oslanjajući se na određenu set listu ili matrice, Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni ... tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških "fuzz" gitara, elektro/akustičnog bluza pa da "world music", on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.

Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisuje Eštona - "On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike - to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi "one-man" bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett)".

Francuski magazin "Guitar Part" ga je 2001. godine nagradio 3. mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka (Jeff Beck) i Gerija Mura (Gary Moore). Njegova 2 uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. "Billboard" magazin ga zove najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene.

Website: http://www.gwynashton.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gwynashtonmusic
YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=Fabtonerecordsuk
  Prikaži više Prikaži manje

20 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.