Naslovna  >  Hala sportova Novi Beograd  >  Gregorian - "The final Chapter Tour"
 
Naslovna  >  Hala sportov...  >  Gregorian -...

Gregorian - "The final Chapter Tour"

08.02.2017.
20:00
-
09.02.2017.
23:00

MISTIČNA MUZIČKO - SCENSKA SENZACIJA ,,GREGORIAN’’
8. FEBRUARA U HALI SPORTOVA
Spektakularna muzička i vokalna grupa GREGORIAN dolazi u Beograd, 8. februara u Halu sportova u okviru svoje oproštajne turneje.
Ova nemačko-engleska grupa koja je pobrala brojne ovacije na prethodnim koncertima u našoj zemlji, u Hali sportova nastupiće u okviru turneje “Master of Chants – Final Chapter Tour” na kojoj će predstaviti nove moderne obrade srednjevekovnih gregorijanskih korala, ali i svoje viđenje pop hitova Peter Gabriela, Lenny Kravitza, Coldplay, Queen, the Doors..
Gregorian ne odlikuju samo odlični glasovi i aranžmani već i vrhunski scenski nastup u kome svaku numeru prati rasveta i efekti koji oduzimaju dah, uz obilatu primenu lasera i specijalnih efekata. Da je reč o svetskoj senzaciji govori podatak o 1.3 miliona posetilaca širom sveta koji su videli njihov show i više od 20 miliona rasprodatih albuma.
Svoje bogato iskustvo, osnivač Gregoriana, Frank Peterson, preneo je iz sastava “Enigma” čiji je bio deo, kao i iz značajnog producentskog rada sa najrenominarnijim muzičarima, a viziju harmonskog spajanja popa i horske muzike razvija još od 1999. godine. “Dosta godina ranije, bio ... sam u poseti manastira u Španiji. Na vokmenu sam slušao rock muziku kada sam ušao u manastir da bi me iznenada preplavila neobična kombinacija zvukova: hor monaha pevao je gregorijanske napeve u sali pored.” - objasnio je Peterson kako mu se ukazala ova jedinstvena ideja.
Gregorian čine osam muških i jedan ženski vokal iz pratnju rock benda sa bubnjevima, gitarom i klavijaturom i jedini je svetski sastav koji uspešno sjedinjuje gregorijanski koral sa pop rock muzikom. Do sad su prepevali neke od najvećih hitova svetskih izvođača poput Celine Dion, Dire Straitsa, Queen, Guns’n’Rosesa, Rolling Stonesa, U2-a, Depeche Modea, Coldplaya, R.E.M-a, Metallice, Led Zeppelina, Green Daya ali i filmske teme iz filmova Kum, Titanik, i dr..

Ovaj mističan i magičan bend do sada je snimio 200 pesama koje su objavljene na 11 studijskih albuma kao i šest live DVD izdanja.
Ulaznice za koncert Gregorian, 8. februara u Hali sportova, u prodaji su po cenama od 1900 do 2800 dinara od danas i to na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i preko sajtova: www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs
Organizatori: JP Sportski centar Novi Beograd i HHArtists
  Prikaži više Prikaži manje

154 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.