Naslovna  >  MM Centar  >  Foto radionica ▻ Cijanotipija
 
Naslovna  >  MM Centar  >  Foto radioni...

Foto radionica ▻ Cijanotipija

17.12.2016.
10:00
-
18.12.2016.
14:00

Cijanotipija je povijesna fotografska tehnika razvijena u 19. stoljeću u svrhu reproduciranja ("fotokopiranja") tehničkih nacrta i fotografija. Zbog svoje jednostavnosti i izravnosti vrlo brzo ju usvajaju umjetnici kao što su Anna Atkins, Christian Marclay i Marco Breuer.

Polaznici radionice bit će upoznati s osnovama procesa, od miješanja kemije, senzitiviziranja papira, osvjetljavanja i razvijanja cijanotipija. Rezultat će biti unikatne cijanotipije koje će svaki polaznik imati priliku napraviti od početka do kraja.

o voditelju:

Hrvoje Spudić diplomirao je arhitekturu 2016. godine u Zagrebu. Uz arhitekturu bavi se DIY tiskom u dvojcu This Town Needs Posters, istraživanjem analognih fotografskih tehnika i metoda u sklopu Klubvizije SC. Drži niz radionica i sudjeluje u izložbama na temu fotografskih tehnika i metoda tiska u Hrvatskoj i inozemstvu.

prijava i ostali infosi:

U prijavi ukratko navedite vaše dosadašnje iskustvo u radu s fotografijom i zašto želite sudjelovati u radionici. Prijavu šaljete isključivo na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com do 12. prosinca, a odabrane polaznike obavijestit ćemo 13. prosinca. Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe. Prva grupa bit će u terminu ... 17.12., od 10 - 14, a druga grupa 18.12., od 10 - 14. Sva tehnička oprema i kemija za radionicu bit će osigurana od strane organizatora, a za inspirativan kreativni rad na grafikama preporučamo donijeti botaničke uzorke, bilje, cvijeće i herbarije. Broj polaznika je ograničen.

kotizacija:

članovi Klubvizije SC - 30 kuna / ostali - 50 kuna
  Prikaži više Prikaži manje

26 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.