Naslovna  >  Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb  >  Otkazano! Filozofski teatar: Zygmunt Bauman i Aleksandra Kania
 
Naslovna  >  Hrvatsko nar...  >  Otkazano! Fi...

Otkazano! Filozofski teatar: Zygmunt Bauman i Aleksandra Kania

27.11.2016.
20:00
 Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb

Filozofski teatar u studenome nastavlja ciklus gostovanjem dvoje najutjecajnijh sociologa današnjice, porijeklom iz Istočne Europe. Zygmunt Bauman, rođen je 1925. u Poljskoj, a od 1971. živi u Engleskoj te predaje na Sveučilištu Leeds. Jedan je od najcitiranijih sociologa današnjice. Objavio je više od šezdeset knjiga od kojih se nemalen broj ubraja u klasike sociološke i teorijske literature, pokrivajući teme kakve su globalizacija, modernizam, konzumerizam, etika… Neke od njegovih najpoznatijih knjiga su Modernost i holokaust, Tekući život, Postmoderna etika, Tekuća modernost, Društvo pod opsadom, i dr.
Aleksandra Kania, ruska je sociologinja rođena u Moskvi 1932. godine. Predaje na Institutu za sociologiju Sveučilišta u Varšavi u statusu profesora emeritusa. Objavila je dvanaest knjiga koje istražuju teme demokracije, nacionalizma, nacionalnog identiteta i etničkih stereotipova.

222 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.