Naslovna  >  Zelena Dvorana / Green Room  >  FILM: Gori More
 
Naslovna  >  Zelena Dvora...  >  FILM: Gori M...

FILM: Gori More

25.01.2017.
18:00
 Zelena Dvorana / Green Room

GORI MORE / FUOCOAMMARE
Gianfranco Rosi - Italija, Francuska 2016 - 108'
SRIJEDA 25.1.2016. u 18 h
ULAZ SLOBODAN

Dobitnik prestižnog Zlatnog Medvjeda (Berlin IFF), filmskog majstora Gianfranca Rosija, o običnom odrastanju neobičnog dječaka u kolijevki europske migracijske krize – na predivnom talijanskom otoku Lampedusa.

Film prati priču 12-godišnjeg dječaka Samuela kojemu se život ne razlikuje previše od drugih vršnjaka odraslih na otocima. Samuel se voli penjati po stijenama uz more, igrati praćkom i smucati po luci. Ali njegov otok nije kao drugi. Već godinama odredište je muškaraca, žena i djece koji pokušavaju prijeći vodenu granicu u premalim, oronulim čamcima. Njegov je otok Lampedusa, komadić zemlje koji je postao metafora za europsku izbjegličku krizu, za nade, tegobe i sudbine stotina tisuća ljudi.

Majstoru dokumentarnog filma Gianfrancu Rosiju za rukom je pošlo ono što mnogim dokumenatristima nikada nije - s posljednja dva dokumentarna naslova osvojiti venecijanskog Zlatnog Lava („Sarco GRA“, 2013.) te početkom ove godine i berlinskog Zlatnog medvjeda („Gori more“, 2016.). Film je trenutno u tijesnoj konkurenciji za „europskog Oscara“, a za tu prestižnu nagradu publike ... („People's Choice Award“) nominirala ga je Europska filmska akademija (EFA-a).
Rosijev „Gori more“ je postao prvi dokumentarac u povijesti Berlinalea koji je osvojio glavnu nagradu festivala!

https://www.youtube.com/watch?v=ImXuqanal-g
  Prikaži više Prikaži manje

Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.