Naslovna  >  Pogon Kulture  >  Distune promotion i Žedno uho predstavljaju: Wovenhand u Pogonu
 
Naslovna  >  Pogon Kultur...  >  Distune prom...

Distune promotion i Žedno uho predstavljaju: Wovenhand u Pogonu

19.05.2017.
20:00
-
20.05.2017.
14:00

Žedno uho i Distune promotion predstavljaju:
WOVENHAND (USA)

Srijeda, 10.5. Klub Močvara, Zagreb
Petak, 19.5. Pogon Kulture, Rijeka

cijena ulaznica za koncert u Rijeci:
od 22.2. do 2.4. 85,00kn
od 3.4. do 19.5. 110,00kn
na ulazu 130,00kn

pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio
https://www.entrio.hr/event/wovenhand-pogon-kulture-3998

Projekt karizmatičnog Davida Eugena Edwardsa, kultni Wovenhand, ponovno se vraća u Hrvatsku.
U sklopu svoje europske turneje promoviraju novi, osmi po redu, album „Star Treatmant“ izdan 2016. godine za nezavisni label Sargent House, koji u svojem katalogu, uz Wovenhand, ima još Chelsea Wolfe, Deafheaven, Earth, Boris, Russian Circles i druge odlične bendove.
Tijekom posljednja dva desetljeća Wovenhand i njegov prethodnik, legendarni 16 Horsepower, inspirira i utječe na generacije glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka, countrya i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendentalan ... i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan.

Zajedničku organizaciju oba koncerta potpisuju Žedno uho i Distune promotion.

WOVENHAND (USA)
https://wovenhandband.com/
https://wovenhand.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wovenhandofficial/
https://www.instagram.com/wovenhandband/?hl=hr

Glazba Wovenhanda u srazu s tekstopiscem Davidom Eugeneom Edwardsom uvijek je imala neusporedivu silinu. Edwardov, bogat, valovit i emotivan glas oduvijek predstavlja pokretačku snagu njegova glazbenog izričaja, koji se na band odrazio očaravajućom sposobnošću preobrazbe instrumenata koje mnogi smatraju relikvijama nekog davno minulog vremena – bendža i harmonike, pa čak i dobre stare električne gitare – u uređaje masovne srdžbe i grozomorne ljepote.
Kroz apokaliptičnu reanimaciju antikne amerikane 16 Horswpowera iz 90-ih u otrcano pjesništvo prijašnjih Wovenhandovih izdanja, Edwardova glazba uspjeva zadržati traženu božansku težinu koja raste uz konstantan napredak. Sada, u svojoj trenutnoj inkarnaciji, Wovenhand potpuno prožima snaga egzaktne vještine inovacije. Taj zvuk je osobit i neodoljivo drobi; ni najhevymetal band ne može se s time mjeriti.
Wovenhandovu trenutnu postavu čine: guitarist Chuck French, basist Neil Keener (obojica iz Planes Mistaken For Starsa), bubnjar Ordy Garrison, i nedavno prudruženi pijanist (sintizajzer) Matthew Smith (Crime & The City Solution). Star Treatment je snimljen u legendarnom studiju Stevea Albinija – Electrical Audio u Chicagu, pod inženjerskom palicom Sanforda Parkera, koji je također radio i na njihovom prethodnom albumu iz 2014. Refractory Obdurate.
Dok Wovenhand slovi za svakog tko ima interes ka glazbi koja predviđa buduća zbivanja, album Star Treatment nije posvećen kulturi opsesije poznatog. To je pametno usmjerena preporuka konceptu astrolatrije (obožavanje nebeskih tijela), odnosno ljudske trajne opsesije misteriji noćnog zvjezdanog neba. Edward ga ovako promišlja: ‘’Konceptualno, album je eteričan. Slojevit, kao i uvijek. Obratio sam najveću pozornost na zvjezde kako na nebu tako i u literaturi; to je tema koja se provlači kroz cijeli album.’’

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=2e3vLaHt7yY
https://www.youtube.com/watch?v=d25PT_6FwEE
https://www.youtube.com/watch?v=J8nhkj4_JNI

THE BLACK ROOM (Rijeka)
The Black Room je četveročlani rock bend iz Rijeke osnovan 2014. Debi album izašao je u ožujku prošle godine pod nazivom “In This Town Lies A City”, te je dostupan za skidanje na bandcamp stranici benda. Album prvijenac donosi 12 pjesama uključujući i pjesme sa vrlo uspješnog EP-a „The Black Room“, a za singl Closer snimljen je i video spot.

Odlično prihvaćen album kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu promo koncerte po Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih treba izdvojiti nastup u riječkom klubu Palach, festivalske nastupe na InMusicu i Indirektu kao i gostovanje u sklopu programa Good Vibrations u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neopsihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=0ymebw80aZ8
  Prikaži više Prikaži manje

116 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.