Naslovna  >  SEA Silba Environment Art  >  DiR Dlana in Residence: Sunčev sat za ljetni Solsticij 2017
 
Naslovna  >  SEA Silba En...  >  DiR Dlana in...

DiR Dlana in Residence: Sunčev sat za ljetni Solsticij 2017

21.06.2017.
15:00
 SEA Silba Environment Art

Sunčev sat za ljetni Solsticij 2017 astronomska je naprava koja pokazuje položaj sunca na nebu. Jedni su od prvih satova, izumljeni prije otprilike 5000 godina u Egiptu. Sjena pokazivača (Gnomon) prikazuje koliko je sati, te u slučaju Silbe prvo zabilježeno kretanje sjene dogodilo se 02.09.2016. na raskrižju ispred osnovne škole koristeći već postojeći drveni stup rasvjete kao pokazivač.
Na taj su dan markirane linije i točke koje označavaju svaki puni i pola sata. Na ne-invazivan način intervencija ulazi u urbano seosko tkivo, otvarajući mnogobrojne mogućnosti promišljanja i osvještavanja prolaznika o gibanju Zemlje oko Sunčeve osi te geografskim orijentacijama. Ovakav projekt predstavlja zabavnu, ekološku i trajnu instalaciju specifičnu za Silbu, Silbenjane i njihove goste, od najmanjih do najvećih uzrasta.
Druga faza projekta uključuje ucrtavanja i izvođenja linija na istoj lokaciji za datum 21.06.2017. datum ljetnog Solsticija.
Ovim projekto Silba se upisuje u jedinstveno društvo mjesta na planeti gdje se promišlja Svemir, vrijeme i sve ono što nas u prirodi okružuje.

Ovaj projekt nastao je kao dio DIR Dlana in Residence programa umjetničke organizacije SEA Silba Environment Art. ...

DiR Dlana in Residence - Rezidencijalni boravci umjetnika posvećeni su suradnji umjetnika i lokalnog stanovništva na kreiranju novih umjetničkih, kulturnih, društvenih i prirodnih stanja i sadržaja. Sinergijom umjetnika i prirode kreiramo nove elemente i čestice tijela i duha. Koncept rezidencija osmišljen je kao svojevrsni laboratorij za istraživanje različitih umjetničknih disciplina: od novih medija, preko izvedbenih umjetnosti, eksperimentalne glazbe do filmske umjetnosti. Istraživanja se odnose na lokalnu povijest, floru i faunu, specifičnosti identiteta mediteranskog otoka te je primarni cilj za umjetnike koji sudjeluju pronaći vezu između mediteranskog identiteta i suvremene umjetnosti.

Multimedijalni umjetnik Davor Sanvincenti intenzivno se bavi područjem audiovizualne fenomenologije i antropologije vizualne kulture. Njegovo se umjetničko djelovanje grana u razne medije: film i video, fotografija, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualni performansi. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva.


TIMELINE 21.6. CARPUSINA:


21 6. DiR Dlana in Residence CARPUSINA

Davor Sanvincenti: Sundial for Summer Solstice 2017 (Sunčev sat za ljetni Solsticij 2017)
16-21h Creating of Sundial clock, Carpusina
21 h Astrum Silva & Astrum Arboribus, sound compositions
22 h DJ set @ Alavija

Vidimo se na ljetni solsticij da zajedno pozdravimo Sunce najduljeg dana u godini!
  Prikaži više Prikaži manje

14 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.