Naslovna  >  Građevinski fakultet Osijek  >  Design thinking panel "Pustare"
 
Naslovna  >  Građevinski...  >  Design think...

Design thinking panel "Pustare"

12.04.2017.
18:00
 Građevinski fakultet Osijek

U 19. stoljeću gospodarske aktivnosti na baranjskim pustarama su bile poticaj za brži gospodarski i društveni razvoj toga kraja. Centar upravljačkog tijela "Belja" bio je u Kneževu, iz kojega se upravljalo sa ukupno 15 pustara. Na pustarama su najprije građeni gospodarski objekti, a zatim stanovi za radnike.

Danas, primjeri dobre prakse, pustara "Zlatna greda" u Osječko baranjskoj županiji i pustara "Višnjica" u Virovitičko podravskoj županiji dokazuju koliko je bitna vizija upravljanja prostora, ali i prenamjena u prostor novih gospodarskih djelatnosti. To su prostori pomno osmišljenog koncepta koji pruža praktična iskustva suživota čovjeka i prirode, mjesto učenja, ali i zabave. Objekti u prirodi funkcioniraju kroz praktične primjere održivog razvoja, poput obnovljivih izvora energije, odvajanja otpada, socijalnog poduzetništva i odgovornog poslovanja, linije novih turističkih proizvoda i outdoor aktivnosti.

U srijedu 12. travnja s početkom u 18:00 sati, u učionici No 04 na Građevinskom fakultetu u Osijeku, na adresi Kralja P. Svačića 1 održat će se design thinking panel "Pustare" na kojemu ćete upoznati goste panela:

KSENIJA PLANTAK,
PUSTARA VIŠNJICA, HR
PRIMJER DOBRE PRAKSE

NORBERT ... M. BUGARSKI,
MLIN SV.NIKOLE, MOHAČ, HU
PRIMJER DOBRE PRAKSE

DINKO PEŠIĆ,
ZLATNA GREDA, HR
PRIMJER DOBRE PRAKSE

MARTON SZUHAY,
LABOR PECS, HU
PRIMJER DOBRE PRAKSE

CZABA MATA,
LABOR PECS, HU
PRIMJER DOBRE PRAKSE

JASMINA KRKIĆ POZNIĆ, WHATTOVISIT.IN, HR
PUTOVANJEM DO NOVIH DOŽIVLJAJA

KREŠIMIR HERCEG, BICIKADEMIJA, HR
PROMOCIJOM PREMA STVARNOJ VRIJEDNOSTI

Cilj panela je redefinirati značenje i namjenu gospodarskih objekata – pustara – na području Baranje. Je li moguće pronaći rješenje kako očuvati industrijsku baštinu i objekte prenamijeniti u moderan i urban prostor u ruralnoj Baranji, pogodnim za kreativan rad nezavisnih profesionalca, poduzetnika i digitalnih nomada koji su u potrazi za zelenim i prirodnim utočištem?

Više informacija možete dobiti na službenim stranicama događaja www.pustare.com na kojoj ujedno možete najaviti svoj dolazak.

Ovim putem pozivamo kulturnjake i kreativce, arhitekte i dizajnere, poduzetnike i turističke djelatnike da nam se pridruže u raspravi i u umrežavanju svih sudionika kreativnog načina razmišljanja.

Zahvaljujemo se partneru lokacije Građevinskom fakultetu u Osijeku na korištenju prostoru koji je nadasve inspirativan, Udruzi EkoTour na podršci i partnerstvu, Građanskoj inicijativi "Ne rušite više staru Baranju" na povjerenju i svim ostalim parterima koji su do sada uložili izniman trud u provedbi edukativnih i razvojnih projekata po pitanju baranjskih pustara:

Mirta Bijuković Maršić;
Mislav Matišić;
Mario Romulić;
Dina Stober;
MIrela Ravas, ...popis se nastavlja.

Vidimo se uskoro, za sva ostala pitanja stojimo na raspolaganju putem email-a crocultour@gmail.com
  Prikaži više Prikaži manje

48 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.