Naslovna  >  Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje  >  Dani školjaka / Days of Seashells 2018.
 
Naslovna  >  Umag, Novigr...  >  Dani školjak...

Dani školjaka / Days of Seashells 2018.

14.02.2018.
10:00
 Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje

Užitak u slasnom morskom zalogaju gurmani imaju prigodu iskusiti na Danima školjaka koje na području sjeverozapadne Istre, od 14. veljače do 20. ožujka 2018. godine organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

U ponudi restorana naći će se maštoviti meniji na bazi školjaka. Kulinarske delicije sljubljivat će se s vrhunskim lokalnim vinima i maslinovim uljima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba, a kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.

Najbolje su zimi, a koji god recept izaberete nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju ili pak u sofisticiranim suvremenim kombinacijama. Saznajte više: http://bit.ly/2G967f4

Posjetite Discover #ColoursOfIstria i pronađite inspiraciju za boravak u sjeverozapadnoj Istri: http://bit.ly/2A8Dxus

*******************************************************************

From ... 14.02. - 20.03.2018. gourmands will have an opportunity to savour delicious sea morsels at the Days of seashells organized by the tourist boards of Umag, Novigrad, Brtonigla and Buje on the territory of north-western Istria.

Restaurants will offer imaginative menus! The culinary delicacies will be paired with premium local wines and olive oils this region is renowned for far and wide.

Istrian shells - scallops, mussels, sea truffles, Noah’s arks, queen scallops and oysters have a special flavour owing to clean sea. They are brought to the plate both wild-grown and cultivated. The shell cultivation tradition can be traced back to antiquity and scallops are most frequently harvested from the waters off the west coast of Istria, in the vicinity of a fresh water source, primarily at the estuary of the river of Mirna, known for premium samples.

They are best during winter, and whichever recipe you choose, you can’t go wrong. In stewed savoury sauce seasoned with classical spices like garlic and parsley, tomatoes, olive oil and white wine, with homemade pasta, in risottos, oven baked, grilled or in sophisticated modern combinations. Find out more: http://bit.ly/2Bse3bQ

Visit the Discover #ColoursOfIstria page and find your inspiration for staying in Northwestern Istria: http://bit.ly/2A8Dxus
  Prikaži više Prikaži manje

3 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.